Pětapadesátiletý muž je stíhán pro účast na krádežích. „Konkrétně jde o účast ve formě tipů a informací dané skupině. Nejméně jednou byl také přímo u vloupání," konstatoval Roman Kafka.

Dodal, že u policisty byly nalezeny také některé věci pocházející z trestné činnosti. Podle dostupných informací pochází obviněný kriminalista přímo z Kroměřížska. „To nebudu ani potvrzovat ani vyvracet. Je ze Zlínského kraje," vyjádřil se státní zástupce.

Na řádění gangu, který vykrádal stavební firmy a různé další objekty, upozornil Deník jako první letos v lednu. Zloději se specializovali hlavně na hotovost, kterou měly firmy ve svých objektech.

Podle dobře informovaného zdroje byl gang při nejméně dvaceti akcích oblečen do vest a kombinéz s označením a logem Policie ČR. Samotná policie se v té době odmítla k případu vyjádřit s tím, že stále probíhá vyšetřování .

V pondělí 20. ledna pak ale zásahová jednotka zadržela na Uherskohradišťsku tři muže. „Jsou podezřelí ze sériových vloupání do nejrůznějších objektů v několika krajích celé České republiky," potvrdil tehdy mluvčí zlínské krajské policie Aleš Mergental.

Ještě týž den provedli také kriminalisté domovní prohlídky u všech zadržených.

„V objektech zajistili finanční hotovost, stravenky v hodnotě několika desítek tisíc korun, notebooky, sekačky na trávu, motocyklové přilby, sady nářadí nebo třeba sady dálničních známek," konstatoval mluvčí.

Jednat se mělo o muže ve věku 33 až 40 let, kteří pocházejí ze Zlínského kraje. „Celková škoda, kterou jim klademe za vinu, dosahuje 3,8 milionu korun, z této částky je dvě stě tisíc škoda poškozením cizí věci," doplnil Jindřich Kučera, náměstek pro službu kriminální policie a vyšetřování.

Pachatelé podle něj trestnou činnost prováděli nejen na Zlínsku a Uherskohradišťsku, ale zaměřili se i na loupeže v Jihočeském, Jihomoravském a Moravskoslezském kra­ji.