„Muž se pokaždé posilnil alkoholem, letos v dubnu pak nejprve ukopl zpětné zrcátko na zaparkovaném osobním autě a poté prokopl skleněnou výplň dveří bytového domu,“ vyjmenovala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Začátkem května pro změnu týž výtržník před jednou z místních restaurací rozbil pivní láhve, a když ho servírka upozornila, aby nedělal nepořádek, vulgárně jí i před ostatními hosty vynadal.

„Nakonec ho z restaurace vyvedl majitel podniku a muž pak ve vzteku poškodil před budovou další zaparkované auto, škoda dosáhla téměř třinácti tisíc korun,“ podotkla mluvčí.

Ilustrační foto.
Na krádež kol u hřbitova v Kroměříži stačilo zloději dvacet minut

Nejvážnějšího přečinu se ale dotyčný dopustil na přelomu tohoto týdne: na hřišti za bytovým domem opět opilý vyhrožoval pěti mladým lidem ve věku patnáct až osmnáct let, že má u sebe nůž a neváhá jej použít.

„Nůž s dvaceticentimetrovou čepelí pak skutečně vytáhl z batohu a namířil ho na děti se slovy, že je pobodá, že je zabije. Jedna z dívek na místo přivolala policisty, kteří muže zadrželi a převezli na záchytku,“ konstatovala kroměřížská policejní mluvčí.

Po vystřízlivění tak muž putoval na policii, kde ho kroměřížští kriminalisté obratem obvinili z z trestných činů výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a poškození cizí věci a předložili žádost o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži.

„Muži nyní hrozí až tříleté vězení.,“ uzavřela Simona Kyšnerová. 

Ilustrační foto.
V Kroměříži dopadli sprejera. Ruce měl ještě modré od barvy