„Přistoupil k pokladně a poté předložil papír s tím, že jde o přepadení. Požadoval peníze a přitom hrozil bombou," popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Dodala, že muž se choval nebezpečně, tvrdil, že už mu o nic nejde a že mu na ničem nezáleží.

„Pokladní mu vydala část hotovosti, pachatel poté vytáhl zbraň a vyžadoval všechny peníze. Žena mu je tedy dala do okénka, pachatel je vložil do žluté igelitové tašky a odešel," konstatovala policejní mluvčí.

Neznámý pachatel přepadl banku v Bystřici pod HostýnemPodle policejního popisu by pachatelem měl být asi pětačtyřicetiletý muž (viz snímky), zhruba sto osmdesát centimetrů vysoký, střední postavy.

„Na hlavě měl světle béžovou kšiltovku se znakem, na očích dioptrické brýle. Byl oholený, oblečen do tmavé sportovní bundy a světlých kalhot. Na levé ruce měl dlahu nebo sádru," upozornila Kyšnerová.

Policie nyní žádá o pomoc při dopadení pachatele i veřejnost. „Pokud by měl někdo informace k uvedenému případu, ať se obrátí na nejbližší oddělení policie nebo na bezplatnou linku 158," vyzvala policejní mluvčí.