Naštvaná osádka automobilu jej začala pronásledovat.

„Po několika metrech se výtečníkovi naskytla příležitost, jak se jich zbavit. Uviděl totiž ženu, která zastavila vozidlo Škoda Fabia a vystoupila z něj. Uvnitř ponechala klíče v zapalování a vešla do domu,“ popisuje policejní tisková mluvčí Simona Kyšnerová.

Neváhal, naskočil do nastartovaného auta a svým pronásledovatelům ujížděl. Ti už však vytáčeli linku 158 s tím, že jedou za vozidlem, které s největší pravděpodobností řídí podnapilec. Hlídka neprodleně vyrazila a za pár minut jej dostihla v ulici Velehradská.

Policisté mladíka vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Nadýchal 2,22 promile alkoholu, navíc i drogový tester byl pozitivní. A aby toho nebylo málo, lustrací policisté zjistili, že mladík nevlastní řidičský průkaz a má od soudu vysloven zákaz řízení.

Zatímco hlídka muže zadržela, na policii volala žena, která postrádala svoji škodovku. Mohli ji tak uklidnit, že vozidlo bylo nalezeno.

Mladý muž byl obviněn hned z několika trestných činů, a to neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až tříleté vězení. 

Kamera. Ilustrační foto.
Díky kamerovému systému vrátili strážníci mobil nazpět majiteli