Šestatřicetiletý muž napadal skupinku žen na ulici Palackého nejprve slovně. Vyhrožoval jim, že je nenávidí, že vypálí nedalekou ulici Školní, kde ženy bydlí. Poté, co ho jedna z Romek napomenula, jí nastříkal do očí slzotvorný prostředek.

Nakonec směrem k ženám vytáhl plynovou pistoli a vystřelil. Agresivní chování útočníka a použití zbraně vyvolalo v ženách obavu, že své výhrůžky vyplní.

„Pokud bychom ho shledali vinným, hrozí mu za trestný čin násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci odnětí svobody v délce šesti měsíců až jednoho roku,“ sdělila mluvčí kroměřížských policistů Květoslava Malenovská.

Případ je o to děsivější, že plynová pistole je volně dostupná bez zbrojního průkazu, a proto snadno zneužitelná. „Tento typ zbraně si může obstarat každý občan starší osmnácti let,“ dodala Malenovská.

Podle holešovských policistů nejsou případy tohoto druhu ve městě příliš časté.

„Napadení občanů takovýmto způsobem se vyskytují poměrně zřídka,“ řekl vedoucí obvodního oddělení Svatopluk Zelenka.

Připomněl ale incident z minulého týdne, o kterém informoval i Deník, kdy skupina útočníků napadla surovým způsobem v centru Holešova mladíka.

Třiadvacetiletý student se při něm zastal kamaráda, ale poté skončil v kroměřížské nemocnici. Nyní má trvale poškozený zrak.