„Muž sázel zeleninu a když se šel napít, zjistil, že vstupní dveře do domu jsou pootevřené. Vešel proto dovnitř a začal prohlížet pokoje, po chvíli zahlédl neznámého mladého muže, jak běží z domu ven,“ popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Přestože zloděje majitel při krádeži vyrušil, stihl ukrást devět set korun.

„Peníze našel na stolku v chodbě. Do domu se dostal nezamčenými dveřmi, musel ale přelézt bezmála metr a půl vysoké oplocení pozemku,“ dodala mluvčí.

Roman Čechmánek u soudu ve Zlíně.
Roman Čechmánek je nevinný. Podvádět nechtěl, rozhodl soud

Pachatel se podle ní dopustil porušování domovní svobody, za což mu v případě dopadení mohou hrozit až dva roky vězení, případ vyšetřují bystřičtí policisté.

„Po zhruba dvacetiletém muži, který byl štíhlé přibližně 180 centimetrů vysoké postavy, pátráme. Oblečenou měl světlou mikinu, tmavé tepláky a na hlavě modrou kšiltovku,“ dodala Simona Kyšnerová.

Připomněla, že je nutné, aby si lidé i přes den zamykali jak vstupní dveře, tak brány či vrata, a to i přesto, že jsou poblíž nebo dokonce doma. Lákadlem bývají podle policie pro zloděje také pootevřená okna či větrací okénka. 

Prostory nového Domova pro seniory Starý Mlýn otevřeli tento týden v Prasklicích: zařízení nabídne zájemcům celkem devětadvacet míst, slavnost si nenechal ujít ani krajský hetjman Jiří Čunek.
V Prasklicích otevřeli nový domov pro seniory, nabídne devětadvacet míst