Jeho příběh začal tím, že se do zaparkovaného automobilu, ve kterém seděl, pokusil přes zadní dveře vniknout cizí muž. Vystoupil proto z vozidla a šel se podívat co se děje. Při tom ho někdo uhodil ze zadu do hlavy a on upadl na zem. Na chvíli prý ztratil vědomí. Jakmile se probral, začal se s oběma lupiči přetahovat o peněženku, ze které mu vypadly peníze jeho zaměstnavatele.

Jednalo se o částku přes sto tisíc korun. Část bankovek přilehl svým tělem, sedmnáct tisíc zloději ukradli. Poté pachatelé naskočili do tmavého vozidla a ujížděli směrem na Holešov.

Aby iluze přepadení byla dokonalá, udeřil se údajný poškozený nalezenou dřevěnou kládou do hlavy a pak se ještě přinutil ke zvracení.

„Policejní hlídky začaly ihned po oznámení po pachatelích pátrat. Osádku ani vozidlo odpovídajícího popisu nenalezly," popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Přepadený si stěžoval na bolest hlavy a nevolnost. Policisté proto přivolali záchranáře, kteří ho odvezli do nemocnice, kde byl hospitalizován. Intenzívní vyšetřování přesto i nadále pokračovalo.

„Případu se ujali také kriminalisté. Nalezené stopy na místě činu se však neshodovaly s výpovědí zraněného muže. Nakonec vyšlo najevo, že celý příběh je smyšlený. Muže k nerozvážnému skutku přiměla jeho rodinná tíživá finanční situace," vysvětlila Kyšnerová.

Chtěl vyřešit tíživou finanční situaci

Tu chtěl nejprve vyřešit tím, že se pokusil získat peníze výhrami na automatech. Prohrál však bezmála sedmnáct tisíc korun, které navíc patřily jeho zaměstnavateli. A právě za těchto okolností ho napadlo, že si loupežné přepadení vymyslí.

„Policie zvažuje využít práva domáhat se náhrady škody, kterou muž způsobil svým nepravdivým tvrzením. Nasazením policejních sil a techniky při prověřování výpovědi vznikly policii nemalé finanční náklady," dodala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.