„Jakost pohonné hmoty nevyhověla. V současné době bude zahájeno řízení," potvrdila ředitelka brněnského inspektorátu ČOI Tatiana Neuhybelová.

To se podle ní může protáhnout až na půl roku, záleží zda vedení čerpací stanice podá opravné prostředky a bude se hájit. Po nabytí právní moci si spotřebitelé rozhodnutí mohou přečíst na webových stránkách inspekce.

Stížností lidí, co natankovali špatný benzín, stále přibývá. Poškozených aut jsou desítky. Dotčeným spotřebitelům Neuhybelová radí řešit spor právní cestou.

„V případě, že zakoupená pohonná hmota neodpovídá požadované kvalitě a došlo ke vzniklé škodě, mohou lidé věc řešit občanskoprávní cestou. Do tohoto sporu bohužel Česká obchodní inspekce nemůže vstupovat," podotkla Neuhybelová.

Jednatelka společnosti Q Group Jana Šatánková zatím o výsledcích vyrozuměna nebyla.

„Česká obchodní inspekce nám doposud výsledky rozborů nesdělila," řekla Šatánková.

Pokud lidé mají problém s pohonnými hmotami, mají možnost se na čerpací stanici obrátit.

„Lidé, kteří natankovali pohonné hmoty v tomto inkriminovaném období a způsobily jim potíže, mají možnost podat reklamaci. Ta bude přijata a reklamační řízení bude pokračovat," dodala Šatánková.

Jednou z poškozených je například Lenka Kubová. V Břestu prý tankuje už několik let a doposud bez problému. Před čtrnácti dny však přestalo auto fungovat i jí.

„Natankovala jsem a poté doslova doskákala domů. Naštěstí stačilo dolít kvalitní benzin a přípravek, který váže vodu v něm. Sice při rozjezdu ještě trochu škube, ale snad to bude dobré," doufá řidička.

Účtenku žena nemá, takže s náhradou škody nepočítá. Je však rozhodnutá, že do Břestu už jezdit tankovat nebude.

„Benzin už tam nekoupím, i když to mám jen tři kilometry," dodala poškozená.

Sedmnáctého dubna načepoval Natural v Břestu také další ze čtenářů Deníku, který si nepřál být jmenován.

Řidič prý dokonce málem naboural. „Auto nejelo a netušil jsem proč. Několikrát jsem skoro havaroval na křižovatce. Vážně zvažuji, že tento hyenismus nenechám jen tak. Mám totiž k dispozici doklad včetně načepovaného benzinu v kanystru," řekl další z poškozených.

Za majitelem čerpací stanice se chystá také otec Olgy Raškové. Oba mají obavy, že se náhrady škody nedočkají.

„Bohužel se můj otec stal také obětí této situace. Auto měl v opravně a teď se chystá na benzinku podat reklamaci, kde bude požadovat vrácení peněz za benzín a také úhradu opravy v servisu. Bohužel nevím, jak pochodíme, máme strach, že se vše zamete pod koberec," obává se dcera poškozeného.