Po posledním napadení, které se odehrálo koncem minulého týdne, se ale žena obrátila s žádostí o pomoc na policii, a násilník skončil ve vazbě.

Během společného soužití muž podle policie ženu často urážel vulgárními výrazy a několikrát ji zbil: při útocích jí i zranil. „Několikrát jí navíc vyhrožoval smrtí, držel přitom v ruce nůž, sekeru nebo paličku na maso," popsala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Ženy se zastával jejich dospělý syn, který otce vždy odzbrojil a zklidnil. Jeden z incidentů řešili také bystřičtí policisté, žena jim však ze strachu z bývalého muže nedala souhlas k trestnímu stíhání.

„Útoky se ale v poslední době začaly stupňovat," podotkla Simona Kyšnerová.

Po posledním napadení se žena proto obrátila na policii a bystřičtí policisté agresora vykázali z domu.

„On se přesto opakovaně vracel a snažil se dostat dovnitř. Hlídka ho proto zadržela a vzhledem k jeho podnapilosti umístila do protialkoholní záchytné stanice," upřesnila mluvčí.

Po vystřízlivění pak dotyčný skončil v rukou kriminalistů, kteří dvaašedesátiletého násilníka obvinili z trestných činů týrání osoby žijící ve společném obydlí a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až osmileté vězení.

„Dnes dopoledne kriminalisté předali spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži, odpoledne pak soudkyně rozhodla o uvalení vazby," informovala v pondělí Simona Kyšnerová.