„V odpoledních hodinách ji budou moci návštěvníci spatřit ve VIP stanu při vstupu do Vinohradské ulice. Ti, kteří ji vymrskají, od miss dostanou malý dárek,“ poznamenala ředitelka pořádajícího Hotelu Synot Žaneta Schneiderová.

Oslava jara začne ve Vinohradské ulici ve 13 hodin. Návštěvníky tam čeká bohatý kulturní program s cimbálovými muzikami, mezi kterými nebudou chybět například Bálešáci, Ohnica a další soubory. Svou bohatou nabídku připravily i tamní vinné sklepy. „Například ve vinném sklepě Včelka bude večer hrát cimbálová muzika Josefa Marečka. Pro tento den připravili pracovníci sklepa mimořádnou nabídku v podobě unikátního archivního vína rulandského modrého, výběr z hroznů ročníku 2006,“ podotkla Žaneta Schneiderová.

Na své si přijdou i milovníci country hudby. Na parkovišti před budovou office centra Synotu budou oslavu jara zpříjemňovat muzikanti z country kapely Štrůdl. Pro děti bude připravený skákací hrad, trampolína a další atrakce. Nebude chybět jarmark, na kterém bude k vidění například i zdobení kraslic, příprava velikonočních perníků nebo výroba figurek z kukuřičného šustí. Sváteční odpoledne moderuje kouzelník Jiří Hadaš, který návštěvníky pobaví i některými svými triky.

Kulturní program bude bohatý

Uherské HradištěTřešinkou na dortu Velikonoc v hradišťské Vinohradské ulici bude pro všechny určitě účast nové České Miss Terezy Chlebovské.

„Díky našim dobrým vztahům s pořadateli soutěže Česká Miss se nám podařilo zajistit přítomnost nové královny krásy, pro kterou to bude první setkání s veřejností,“ řekla Radka Vaňková z hradišťské agentury Incolo Property, která pobyt novopečené nejkrásnější dívky České republiky zajišťuje.

Samotná Česká Miss bude od 13 hodin vítat všechny návštěvníky ve slavnostním staroměstském kroji u vstupní brány do Vinohradské ulice a pro případné „šlaháče“ bude mít připravenu výslužku.

„Po hektickém týdnu, který budu mít za sebou, se do Uherského Hradiště moc těším. Velikonoce mám ráda a začít je v lidovém kroji a v uličce, která je plná vinných sklípků, je úžasná věc. Samozřejmě vím, co k velikonočním zvykům patří, a i když se na pomlázku chodí až v pondělí, těším se, že mě děcka přijdou vyšlahat už v neděli,“ těší se na moravské Slovácko jednadvacetiletá rodačka z Krnova Tereza Chlebovská.

Akci tradičně pořádala Nadace Děti kultura sport, letos je však všechno jinak, společnost nechala program na samotných vinařích.

„Letos se budeme schopni kvůli nové legislativě, která nám vzala možnost podporovat mimo jiné kulturní akce, spolupodílet pouze na pořádání podzimního Putování Vinohradskou ulicí. Máme však velkou radost, že tradice, kterou jsme založili, vzbudila spontánní zájem, a že díky tomu nezanikne ani o Velikonocích,“ uvedla tisková mluvčí holdingu SYNOT Magda Pekařová. (bm)

Program na parkovišti Synot

Akce odstartuje ve13 hodin, příchozí se mohou těšit na: cimbálovou muziku Bálešáci; dívčí sbor Repetilky; mužský pěvecký sbor z Nedakonic; lidového vypravěče; country skupinu Štrůdl; folklorní soubory, kouzlení pro děti. Moderuje Jiří Hadaš

Pro děti je připraven: nafukovací hrad, skluzavky; trampolína, cukrová vata; balónky, poníci a ovečky

Související články

Česká Miss Tereza Chlebovská: Kroj jsem na sobě nikdy neměla