Dětský karneval v Koryčanech 
KDY: v sobotu 29. února od 15 hodin 
KDE: Městská knihovna - pobočka Jestřabice u Koryčan 
ZA KOLIK: Vstupné dobrovolné 

Přijďte si užít Dětský karneval. Na programu je od 15 hodin karnevalová diskotéka, od 16 hodin loutkové divadlo. Zajištěno je občerstvení, káva, nápoj pro děti. Všechny masky jsou vítány. Vstupné na akci je dobrovolné.

Karneval.Zdroj: Deník/archiv

Výstava kamélií v Květné zahradě v Kroměříži 
KDY: do 15. března, únor až březen 9-16 hodin
KDE: Květná zahrada v Kroměříži 
ZA KOLIK: Vstupné 110/ 80 Kč

Kamélie.Zdroj: Deník/archiv
Kamélie? V lásce je mají nejen ženy. V 19. století bylo sbírání kamélií zálibou nejen šlechty, ale i jiných majetných vrstev. Pro kamélie se stavěly speciální skleníky a kvetoucí rostliny se používaly k výzdobě zimních zahrad. Květy kamélií byly ozdobou plesových šatů na evropských dvorech, ale pro samuraje znamená tento květ symbol smrti a znovuzrození. Kamélie jsou stálezelené keře nebo stromy a existuje několik stovek různobarevných odrůd. U nás pravidelně rozkvétají v zimě. Přestože paneláková éra kaméliím příliš nepřála, nevyhovuje jim příliš suchý a přetopený interiér, jsou kamélie v posledních letech velmi vyhledávanými květinami. Připraven je na výstavě bohatý doprovodný program včetně komentovaných prohlídek výstavy, kaméliové výtvarné dílny s akademickým malířem J. J. Grossmannem, kreativního tvoření pro rodiny s dětmi či poslechu prvorepublikových melodií ze starých gramodesek ve Velkém skleníku.

XII. košt ovocných pálenek v Koryčanech 
KDY: v sobotu 29. února od 14 hodin 
KDE: Kulturní dům v Koryčanech 
ZA KOLIK: Vstupné 100 Kč 

Košt pálenek.Zdroj: Deník/archiv

Kulturní dům v Koryčanech provoní v sobotu 29. února od 14 hodin košt ovocných pálenek. Čeká vás bohatá tombola, zabíjačkové speciality, cimbálová muzika. Vstupné je 100 Kč.

Hasičsko-sokolský ples 
KDY: v sobotu 29. února od 19.30 hodin 
KDE: Zámek Holešov 
ZA KOLIK: Vstupné na místě 250 Kč 

Ples se koná při příležitosti výročí 140 let od založení SDH Holešov a T. J. Sokol Holešov. K tanci a poslechu hraje Brixen Band, občerstvení zajištěno. 

Ples.Zdroj: Deník/archiv