Divadelní přehlídka Holešov
KDY: 18. - 20. října
KDE: kino svět
ZA KOLIK: základní vstupné 90 korun, snížení 40 korun

Čtvrtý ročník tradiční soutěžní přehlídky amatérských divadel je tady. V holešovském kině Svět se představí šest souborů včetně žákovského dramatického kroužku DivADílko. Přehlídka je nepostupová, ale soutěžní, porota rozdá ceny za nejlepší režii, nejlepší mužský a ženský výkon v hlavní a vedlejší roli a cenu poroty. Přehlídku zahájí 18. října v 19 hodin premiéra Divadla 6. května Holešov, které odehraje hru Zkoušíme Pygmalion aneb My Fair Higgins. Sobotní program pokračuje situační komedií Případ čestné nevěstky divadelního souboru P.O.KRO.K Kroměříž, odpoledne se v tragikomedii Královny představí kojetínští ochotníci. Sobotní program uzavřou herci z Divadelního spolku Kroměříž s představením Mariáš života. V neděli dopoledne zahrají morkovičtí amatéři hru Všechny filozofy bych postavil ke zdi. Přehlídku uzavřou děti s pohádkou Perníková chaloupka aneb Jak to bylo s Karkulkou.

Program divadelní přehlídky v Holešově.Zdroj: Valentíková Martina

Beauty night
KDY: sobota 19. října od 18.00
KDE: Zámek Holešov

Aristokratické prostory hlavního sálu holešovského zámku dodají tu správnou atmosféru večeru plnému krásy a lesku. Modelky v čele s Veronikou Kašákovou předvedou originální modely značek jako KAVE footwear, Design Dictat, SUTU nebo Svatební studio Dany Svozilíkové. Večerem bude provázet moderátor Karel Kašák. Návštěvníci se mohou těšit také na prezentaci firem zaměřených na krásu, zdraví, vizáž, péči o pleť a na exkluzivní afterparty.

Zámecký koncert
KDY: sobota 19. října od 18 hodin
KDE: sváteční sál zámku v Bystřici pod Hostýnem
ZA KOLIK: vstupné 120 korun

Valentýna Mužiková (soprán) a Katarína Ševčíková (harfa) se představí na Zámeckém koncertu v Bystřici pod Hostýnem. Katarína Ševčíková patří mezi vyhledávané harfistky v Česku i v zahraničí, svou brilantní hrou a technickými znalostmi okouzlila posluchače také ve Švýcarsku, Německu, Rakousku a ve Skandinávii. Věnuje se především sólové hře a koncertní činnosti. Interpretuje nejenom klasickou hudbu, ale i pop, folk nebo jazz.

Zdroj: Valentíková Martina