Chovatel - farmářské trhy v Kroměříži 
KDY: v neděli 20. září od 6 do 10 hodin 
KDE:  výstaviště v Kroměříži 
ZA KOLIK: základní vstupné 40 Kč, děti do deseti let zdarma 

Nová akce na Výstavišti Kroměříž: CHOVATEL farmářské trhy. Nakoupíte okrasné ptactvo, králíky, holuby, krmiva, vitamíny a další potřeby pro chovatele. Maximální hygienická a bezpečnostní důslednost. 

Tradiční hodová zábava v Nětčicích 
KDY: v sobotu 19. září od 18 hodin 
KDE: sportovní hasičské hřiště v Nětčicích 
ZA KOLIK: vstupné 100 Kč 

Zveme vás na letošní hodovou zábavu, která se poprvé uskuteční na sportovním areálu, a to už v 18. hodin. Občerstvení zajištěno. K tanci a poslechu hraje kapela Milenium. 

Kino Nadsklepí promítne pohádku Princezna zakletá v čase 
KDY: v neděli 20. září od 15 hodin 
KDE: kino Nadsklepí v Kroměříži 
ZA KOLIK: vstupné 130 Kč, děti 110 Kč 

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. 

Pohádka / Fantasy. Režie: Petr Kubík. Hrají: Natalia Germani, Eliška Křenková, Marek Lambora, Simona Zmrzlá, Martin Dejdar, Roman Zach, Martin Písařík, Jan Révai a další. 

Z pohádky Princezna zakletá v čase.Zdroj: Deník/repro

Den hradu Lukova
KDY: v sobotu 19. září od 10 do 17 hodin 
KDE: hrad Lukov 
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné 

Obec Lukov a Spolek přátel hradu Lukova vás srdečně zvou na tradiční kulturní akci Den hradu Lukova s prezentací stavebně záchranných prací provedených v roce 2020. 

Program: 
10.30 Mše svatá v kapli svatého Jana Křtitele
11.30 Slavnostní představení 3. vydání Lukovských pověstí
Výstava "Hrad Lukov v proměnách času".
Výstava "Dobrá věc zvítězila" (památková obnova hradu od roku 1990 do dnešních dnů)
13.00 Komentovaná prohlídka hradu s předsedou spolku
15.00 Hudební vystoupení Musica Angelica (Lucie Fajkusová - harfa, Magdaléna Malaníková - zpěv)

Hrad Lukov.Zdroj: Deník/repro

Den Zlínského kraje 
KDY: v sobotu 19. září od 9 do 21.30 hodin 
KDE: 14|15 BAŤŮV INSTITUT ve Zlíně 
ZA KOLIK: vstupné zdarma 

Bohatý program pro návštěvníky všech generací nabídne Den Zlínského kraje, který se bude konat 19. září 2020 od 9 do 21.30 v sídle Zlínského kraje a také na platformě 14I15 BAŤOVA INSTITITU, na Parkovišti CREAM a na Vavrečkově ulici, tedy v blízkém okolí Baťova mrakodrapu. V 10 hodin přivítá návštěvníky hejtman Jiří Čunek, který akci oficiálně zahájí. 

Na Vavrečkově ulici bude celý den probíhat výstava moderní zemědělské techniky a budou se zde konat projížďky v kočáru s koňmi ze Zemského hřebčince Tlumačov. Také svou techniku a své dovednosti představí hasiči, policisté, záchranáři i vojáci. Od 11 do 18 hodin najdou zájemci ve stánku JEDU NA DŘEŇ všechny informace o dárcovství kostní dřeně a mohou se i sami přihlásit do registru.  

V Baťově mrakodrapu budou opět v pravidelných intervalech organizovány oblíbené projížďky pojízdnou Baťovou pracovnou. K vidění budou také zajímavé výstavy. Na terase v 16. etáži mohou zájemci pozorovat Slunce díky asistenci hvězdářů ze Vsetína anebo si prohlédnout bronzový model Zlína a pokochat se krásným výhledem na okolí krajského města prostřednictvím dalekohledů. 

Od 12:00 do 17:30 se uskuteční 1. ročník běhu do schodů v 21. budově. Předpokládá se účast až 500 závodníků z řad sportovců a členů IZS, ale i kolemjdoucí si budou moci vyzkoušet, jak je těžké zdolat 16 pater nejvyšší zlínské budovy.  

Platforma 14I15 BAŤOVA INSTITUTU bude hostit stánky s nejlepšími potravinářskými produkty oceněnými např. Perlou Zlínska. Své umění zde předvedou i mistři lidových řemesel. Na pódiu se o pestrý program postará Dechový orchestr mladých a mažoretky, Dívčí saxofonový orchestr Luhačovice, cimbálová muzika, žáci ZUŠ, Avion Swing Band, soubor Ondráš a večer kapela Argema.

Šíři svých praktických a odborných dovedností budou na Parkovišti CREAM předvádět žáci středních škol. Děti se můžou vyřádit na dopravním hřišti BESIP a také v Jump parku VITASANA, který bude fungovat po celý den. Neodmyslitelnou součástí Dne Zlínského kraje je prodej vynikajících lahůdek i nápojů regionálních výrobců – přijďte je podpořit!

Zažijte středověký jarmark na vlastní kůži 
KDY: v sobotu 19. září od 10 do 17 hodin 
KDE: park u zlínského zámku 
ZA KOLIK: vstupné zdarma 

Ve Zlíně se uskuteční pátý ročník rodinné zážitkové akce Žijeme středověkem! Program zaměřený na rekonstrukci dávných středověkých řemesel proběhne v sobotu 19. září od 10 do 17 hodin v parku u zlínského zámku. Zážitková středověká akce představí někdejší řemesla – bednáře, zpracování vlny, kováře, ranhojiče, pletení košíků, písařku, výrobu keramiky a mnoho dalších technik. Pro návštěvníky se chystají ochutnávky jídel podle středověkých receptur, šlechtické stany, ukázky soubojů, historické přednášky a další zážitkové středověké aktivity. Děti se mohou těšit na středověké hry, mletí mouky, pečení placek a výrobu svíček.

Souboje.Zdroj: Deník/repro