Deník.cz 5. 4. 2024 Čočka, která nenadýmá: prospívá zdravým i nemocným, navíc pomáhá s hubnutím Čočka je odedávna důležitou součástí našeho jídelníčku. Je velmi zdravá, na přípravu jednoduchá a…
Deník.cz 28. 2. 2024 Hranolky i placky: Hlíza, která snižuje riziko rakoviny a reguluje cholesterol I když se batátům říká sladké brambory, s bramborami nemají nic společného. Batáty pocházejí z…
Deník.cz 30. 10. 2023 Pečení s řídkým tvarohem je pěkná otrava. Zkuste pár tipů, jak náplň zahustit Tvaroh je neodmyslitelnou součástí české kuchyně, a to zejména pro ty, kteří mají rádi sladké.…
Deník.cz 11. 9. 2023 Oběd v Brně za 150? Deník se zaměřil na polední menu, dominuje česká kuchyně To přání zní jasně: najíst se dobře a levně. Deník se v Brně zaměřil na polední menu, která jsou…
Moravskoslezský deník 4. 9. 2023 2 FOTO, VIDEO: Kam v Ostravě na oběd do 140 korun? Někde i za míň a s rozvozem Ceny jídla stále šplhají nahoru a Ostravané tak hledají místa, kde se najíst kvalitně a levně.…
Liberecký deník 30. 5. 2023 8 Propojili gastronomii a design. Restaurace Nakraji láká na českou kuchyni i fúze Nový liberecký podnik oslaví brzy oslaví měsíc v ostrém provozu. Díky otevřené kuchyni mohou…
Deník.cz 22. 12. 2022 4 Kuba, houbovec, kapustnica. Jídla z hub vánoční tabuli sluší Houby jsou přesně ta komodita, na kterou se zima ptá tradiční otázkou: Copak jsi dělal v létě? (A…
Deník.cz 4. 8. 2022 Ochutnejte Česko. Tipy na restaurace a cukrárny najdete na webu Czech Specials Czech Specials. Tak se jmenuje certifikát, který nejlepším tuzemským restauracím a cukrárnám…
Strakonický deník 20. 7. 2022 2 Známe Nositele tradic české kuchyně. Je ze zájezdního hostince od Strakonic Martin Jiskra, tedy majitel a šéfkuchař Zájezdního hostince U Jiskrů v Kbelnici u Strakonic, se…
Deník.cz 22. 6. 2022 Švestkový jahelník je zdravá dobrota. Staročeský moučník není těžký na přípravu Období švestek trvá od začátku července až do září a byl by hřích těchto sladkých a oblíbených…
Deník.cz 18. 6. 2022 23 Pod Borovou u Lysé hory v Beskydech: dobrá česká kuchyně, svatby i ochotníci Restaurace pod Borovou se zaměřuje především na tradiční českou kuchyni. Považuje si všech hostů.…
Frýdecko-místecký a třinecký deník 12. 6. 2022 23 Pod Borovou u Lysé hory v Beskydech: dobrá česká kuchyně, svatby i ochotníci /FOTOGALERIE/ Restaurace pod Borovou se zaměřuje především na tradiční českou kuchyni. Považuje…
Deník.cz 4. 6. 2022 9 Kuchař v šortkách? Tak to odjíždím, říká Šmerda, který vařil prezidentům i králi Odmalička se pohyboval v kuchyni, vyrostl v rodině cukrářů a kuchařů, vařil pro prezidenty i…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 3. 6. 2022 6 Spisovatelka spojuje cestování a jídlo. Inspirací ke knize jí byla i svíčková Britská bestsellerová spisovatelka Julie Caplinová miluje cestování a dobré jídlo a obě témata…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 4. 4. 2022 11 Světová a i česká kuchyně byla k ochutnání v Táboře Poznávat světovou kuchyni mohli Táboráci v sobotu 2. dubna na Žižkově náměstí v Táboře. Na Jarním…
Deník.cz 8. 3. 2022 2 Jak připravit holandský řízek: Videonávod, s nímž to zvládne každý Klasika, která nesmí chybět v žádné poctivé české kuchyni, to je holandský řízek. Umíte ho…
Deník.cz 18. 1. 2022 13 Kdo nefermentuje, není Čech. Velký hit zvládne (skoro) každý Fermentování nebo kvašení nejsou žádnou novinkou. Kysané zelí nebo kvašáky byly součástí tradiční…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 19. 11. 2021 3 Sázka na třináctku nám vyšla. Týdny české kuchyně v Krušnohoří skončily úspěchem Když naši žáci v roce 2008 poprvé vyrazili za hranice seznamovat hotelové hosty v okolí…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 26. 7. 2021 Autorka mnoha kuchařek Miroslava Kuntzmannová besedovala v Polanově síni V Polanově síni Knihovny města Plzně proběhl 21. července příjemný večer s Miroslavou…
Zlínský deník 12. 12. 2020 10 Lidé ve Zlínském kraji si na rozvoz jídla zvykli „Lidé zpohodlněli, zvykli si na rozvoz jídel,“ komentovala současnou situaci s návštěvností…
Litoměřický deník 10. 12. 2020 Jídlo s sebou v době pandemie: V severních Čechách byl zájem o českou kuchyni Vedle obliby české „klasiky“ narostla i produkce plastových obalů, ve kterých se jídlo servíruje.…
Deník.cz 10. 12. 2020 16 Jídlo s sebou v době pandemie: V severních Čechách byl zájem o českou kuchyni Vedle obliby české „klasiky“ narostla i produkce plastových obalů, ve kterých se jídlo servíruje.…
Českolipský deník 10. 12. 2020 Jídlo s sebou v době pandemie: V severních Čechách byl zájem o českou kuchyni Vedle obliby české „klasiky“ narostla i produkce plastových obalů, ve kterých se jídlo servíruje.…
Deník.cz 8. 11. 2020 5 Recepty na zapečené vepřové: s anglickou slaninou, se sýrem nebo zázvorem Vepřové je spolu s hovězím nejčastěji používané maso v české kuchyni. Pokrmů z něj existuje celá…
Deník.cz 6. 10. 2020 7 Král české kuchyně Jaroslav Sapík: Je zázrak, že jsem se nedostal do průseru Jaroslav Sapík má v české gastronomii silné jméno. Přes pětadvacet let působil v pražském hotelu…
Deník.cz 17. 10. 2019 13 Expertka na etiketu Eva Filipová: Ženy milují gentlemany, ale nevědí, co s tím Životní peripetie přiměly Evu Filipovou po roce ‘89 opustit profesi rehabilitační sestry. Stala…
Deník.cz 8. 10. 2019 3 Česká kuchyně může mít světovou úroveň, ví šéfkuchař a restauratér Adam Zikmund Adam Zikmund žije gastronomií. Splnil si sen a otevřel svou vlastní restauraci.
Českolipský deník 6. 10. 2019 3 Česká kuchyně může mít světovou úroveň, ví šéfkuchař a restauratér Adam Zikmund Adam Zikmund žije gastronomií. Splnil si sen a otevřel svou vlastní restauraci.
Jablonecký deník 6. 10. 2019 3 Česká kuchyně může mít světovou úroveň, ví šéfkuchař a restauratér Adam Zikmund Adam Zikmund žije gastronomií. Splnil si sen a otevřel svou vlastní restauraci.
Liberecký deník 6. 10. 2019 3 Česká kuchyně může mít světovou úroveň, ví šéfkuchař a restauratér Adam Zikmund Adam Zikmund žije gastronomií. Splnil si sen a otevřel svou vlastní restauraci.
Volný čas 25. 9. 2019 Tip na čtvrtek 26. září: Česká kuchyně v moderní úpravě Přednáška představí tradiční českou kuchyni i její moderní varianty.
Svitavský deník 17. 5. 2019 Korejci ochutnají českou kuchyni Destinační společnost ve čtvrtek zveřejnila informaci o návštěvě Korejců. O víkendu přijedou bloggeři a influenceři z Jižní Koreje.Ti se během dvoudenního…
Deník.cz 6. 4. 2019 4 K české kuchyni neodmyslitelně patří sýr. Tyto čtyři recepty vás uchvátí Sýr je krásná dekorace ve spíži a úžasná pochoutka na talíři. Je to ušlechtilý výrobek po všech…
Pražský deník 2. 2. 2019 13 Půst už drží málokdo, ale masopust se slaví stále. Užít si ho můžete i ve městě Než dáte vale masu, je nutné se pořádně najíst. K tomu sloužilo v minulosti období masopustu.…
Táborský deník 1. 2. 2019 Restaurace Škochův dům modernizovala zázemí Tábor – Škochův dům na táborském Žižkově náměstí je vyhlášený svou českou kuchyní. Loni jej hosté…
Táborský deník 28. 12. 2018 Zoo podporuje zákaz zvířat v cirkusech Tábor - Táborská zoologická zahrada se přidala k iniciativě usilující o zákaz využívání všech…
Brněnský deník 16. 12. 2018 4 Kuchaři chybí, hlásí ředitelé škol na jižní Moravě Jižní Morava - Česká kuchyně není jen o knedlících a omáčkách. Dá se vařit zdravě a chutně.…
Přerovský deník 5. 12. 2018 Se začátkem adventu se vrací speciál Zubr Maxxim Čtrnáctistupňové pivo Zubr Maxxim, které se těší velké oblibě díky své charakteristické hořkosti…
Táborský deník 17. 10. 2018 AKTUALIZOVÁNO Škochův dům láká na ryby i českou kuchyni Tábor - Škochův dům na táborském Žižkově náměstí je vyhlášený svou českou kuchyní. Na své si však…
Pražský deník 12. 5. 2018 10 Na pivko a českou kuchyni. Pivní festival na Letné nabídne i pivo od domovařičů Pivo a jídlo. To je základ. Letenská pláň bude na dva týdny hostit Český pivní festival. Ten…
Slovácký deník 16. 3. 2018 27 Švábi, cvrčci, sarančata a také mouční červi na talíři Pětapadesát mužů, žen i dětí si v nedělním podvečeru nenechalo ujít v Turistickém centru Velehrad…
Deník.cz 27. 2. 2018 5 Dave B. – Test Five: Světová kuchyně na jednom místě Typických českých restaurací najdete po Praze mnoho. Pokud jste ale vegetariáni nebo máte prostě…
Liberecký deník 19. 2. 2018 Tatrhy lákaly na dobré jídlo, pití i akrobaty Liberec – Nezvyklé davy lidí proudily v neděli dopoledne směrem k libereckému hlavnímu nádraží.…
Českobudějovický deník 11. 2. 2018 12 Jihočeský jedlík dal šest a půl hamburgeru České Budějovice – Za půl hodiny sníst co nejvíce hamburgerů, získat titul Jihočeský jedlík a k…
Jablonecký deník 27. 1. 2018 Japonské houby si našly cestu do českých kuchyní, jsou léčivé Smržovka – František Brabenec pěstuje především hlívu ústřičnou, královskou a u nás známější…
Deník.cz 22. 1. 2018 6 Tip na restauraci: Připraveno v Kastrolu Když vystoupíte na zastávce metra Lužiny a projdete mezi paneláky, narazíte na restauraci, která…
Pražský deník 22. 1. 2018 28 Vše, jen ne nudné exponáty. V muzeu naučí vařit, v zoo zbaví fobií /INFOGRAFIKA/ Muzea a další instituce se všemožně snaží, aby se k nim návštěvníci vraceli.…
Táborský deník 1. 12. 2017 1 Škochův dům láká na ryby i českou kuchyni Tábor - Škochův dům na táborském Žižkově náměstí je vyhlášený svou českou kuchyní. Na své si však…
Českokrumlovský deník 22. 11. 2017 Krumlovští studenti zdrávky spolupracují se studenty bavorskými Český Krumlov - Pět žáků z bavorské střední školy poznávalo studium a praktickou výuku na Střední…
Jablonecký deník 8. 11. 2017 Kdo zavedl husí hody? A jak to je se svatomartinským vínem? Jablonecko – Na husičce si pochutná každý. Málokdo ale ví, proč je husa spojena se svatým…