„Hlášení o požáru v ulici Petrželka přijali v 1.25 hodin. Požární poplach byl vyhlášen profesionální jednotce z Morkovic-Slížan a dobrovolným hasičům z Koryčan a Střílek," konstatoval za krajský hasičský sbor Roman Žemlička.

Velitel zásahu po příjezdu na místo zjistil, že hoří dřevěný přístřešek na dřevo v blízkosti sousedních rodinných domů. „Požár se začal rozšiřovat a velitel si proto vyžádal povolání další jednotky, v rámci mezikrajské výpomoci byl tedy vyhlášen požární poplach profesionálním hasičům z Kyjova," upozornil mluvčí.

Vyšetřovatelé později zjistili, že požár vznikl v přístřešku na dřevo a odtud se rozšířil do půdního prostoru stodoly. Stavba poškozená požárem je součástí bloku rodinných domů a hospodářských objektů. Hasiči do ranních hodin postupně rozebírali uskladněné palivové dřevo a dohašovali ohniska požáru. Místo požáru předali majiteli až před pátou ranní.

„Vyšetřovatel hasičů si vyžádal na místo požáru policejního psa na vyhledávání akcelerantů hoření, ten jejich použití nepotvrdil. Nebylo ale stále vyloučeno úmyslné jednání, a proto zůstává šetření příčiny požáru v kompetenci policie," uzavřel Roman Žemlička s tím, že předběžná škoda byla stanovena na sto tisíc korun. (hed)