Nápoje detoxikační, s kousky aloe vera i Pardála od Budvaru ochutnali návštěvníci veletrhu Lesko

Vánoční hit představila firma Kofola. „Jde o skořicový nápoj, který bude na trhu dostupný pouze v limitované sérii pro zimní období,“ upřesnila hosteska.
Návštěvníci mohli ochutnat i nové desetistupňové světlé výčepní pivo Pardál Budějovického Budvaru, které by se na Moravu mělo dostat v průběhu příštího roku. „Společnost chtěla přijít s nápojem, který by se odlišoval. Pardál je proto hořčejší než klasický Budvar,“ řekl zástupce brněnského obchodního střediska Budějovického Budvaru Michal Štarha. U výroby piva byli přítomni samotní konzumenti. „Sjelo se z okolních hospod dvě stě padesát piv-ních štamgastů a hospodských. Hodnotili chuť, barvu i název produktu,“ uvedl Štarha.

Na zvyšující se oblibu energetických nápojů reagovala Tečovická sodovkárna. „Nově distribuujeme jemně sycený energy drink Duracell a vitamínový Fabric,“ uvedl vedoucí závodu Pavel Šafařík.

Novou skupinu zákazníků se snažil získat i čáslavský výrobce energetických drinků Pinelli. Nejmladší ze sortimentu je regenerační nápoj Detox. „Je bez cukru, důležité látky a minerály se z něj vstřebávají ihned do krve. Slouží k zotavení metabolismu z abnormálních stavů, například po akci, kde se toho více vypije,“ vysvětlila nákupčí surovin a vedoucí jakosti Eliška Břinčilová.

Vyznavače zdravého životního stylu se rozhodl oslovit slovenský distributor nápojů Sappé Italmarket Slovakia. Hitem je nealkoholický nápoj s kousky aloe vera. Tato rostlina je známá svými příznivými účinky na trávicí systém a čištění krve. Navíc prý snižuje hladinu alkoholu v krvi a působí preventivně proti cirhóze jater. Látky obsahující v nápoji mají napomáhat ke snížení hmotnosti a mají mít i protirakovinné účinky.

Zástupci firem se rádi pochlubili nejen zbožím, ale také novým designem. „Úsměv Josefa Švejka, který byl k vidění dříve jen na láhvi rumu, jsme umístili i na další oblíbené lihoviny - vodku a peprmintku,“ upozornil obchodní zástupce vizovické likérky R. Jelínek Libor Zakravač.