Co se za tímto slovním spojením skrývá, jsem měl možnost poznat před několika týdny ve Velkých Karlovicích. Ve zdejším Spa hotelu Lanterna otevřeli jednu z prvních zážitkových restaurací na Moravě.

Vznikla v prostorách bývalé zimní zahrady hotelové restaurace a díky pohledu do údolí, který se skrze prosklené stěny nabízí, dostala název Vyhlídka.
Spolu s mou partnerkou jsme se nahlásili ve velké hotelové restauraci, kde se nás ujal číšník a odvedl nás krátkou chodbou do Vyhlídky.

Čekala nás místnost moderního střihu, příjemně vytopená, kde se o příjemné nenásilné osvětlení starala řada lustrů se zajímavě tvarovanými papírovými stínidly. Kolem několika prostřených stolů je možné usadit až čtyřiapadesát hostů, my jsme zde však byli zcela sami. Vybrali jsme si místo v rohu restaurace, abychom měli celou místnost na očích.

V restauraci Vyhlídka nabízejí takzvané degustační menu o čtyřech až šesti chodech, také večerní menu s výběrem z jídelního lístku s různým zaměřením a důrazem na domácí produkty. Pestrý je také vinný lístek, kde je možné vybírat z více než sta druhů domácích i zahraničních vín.
Jdeme na to

Degustační menu, které jsme si zvolili my, zahajovala variace domácích uzenin, k nimž nám obsluha přinesla teplé pečivo a čerstvé máslo.Následovala hříbková polévka, díky najemno nakrájeným houbám téměř krémová a dle mého názoru s ideální teplotou pro servírování.

Jako hlavní chod přede mne číšník položil králičí stehýnko s kaštanovým přelivem a bramborovým suflé, má partnerka si zvolila grilované kotletky s pikantním dipem.

Menu uzavíral zákusek, oříškový řez s vanilkovou zmrzlinou a jablkový závin. Zapomněl jsem uvést, že k pití přítelkyně ochutnala červené víno odrůdy Modrý Portugal z vinařství Michlovský. Já jako řidič jsem se spokojil s třetinkou nealkoholického piva.

Přiznám se, že ještě ve chvíli, kdy jsme do restaurace Vyhlídka vstupovali, jsem neměl takřka žádnou představu o tom, jak budou následující minuty vypadat. Nepatřím do skupiny lidí, kteří si potrpí na okázalost a přehnaně luxusní restaurace. Nic takového se ale ve Velkých Karlovicích nekonalo. Příjemné a téměř romanticky působící prostředí i ochotná obsluha nám připravily pěkný večer.

A nesmím zapomenout na to hlavní. Jídlo bylo skvělé. A bylo ho tak akorát. Pokud bych byl odborník na gastronomii, možná že bych v servírovaných pokrmech objevil nějakou chybičku. Jako laik můžu říct jen jediné: Skvěle jsem si pochutnal.