Od 11. do 15. listopadu budou Svatomartinská vína i menu nabízet také restaurace všech tří hotelů Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. „Každý hotel chystá jinou nabídku, gurmáni tedy budou mít rozhodně z čeho vybírat," láká ředitel Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Ve Spa hotelu Lanterna si můžete pochutnat na pomalu pečeném husím stehýnku s dýňovým zelím a žemlovým knedlíkem, husí terince s foie gras a glazírovanou červenou řepou. Wellness hotel Horal nabízí kachní kaldoun, pomalu pečené husí stehno na jablkách se zelím z červené řepy, nádivkou z křížal a kachních jater a jako dezert bramborové lívance s povidly a mákem. Bohatou variaci pokrmů z husy připravuje hotel Galik. Husu zde dostanete v nejrůznějších podobách: od husích drobů na víně přes paštiku až po husu s cibulovým či červeným zelím, se smetanou, na tymiánu a také v šouletu. Svatomartinská vína, která budou letos v Resortu Valachy servírována k huse, pochází z vinařství Sedlák Velké Bílovice a Veverka Čejkovice.

Již příští týden pak Resort Valachy chystá další zajímavou gastronomickou akci, tentokrát pro milovníky nejdražší gastro suroviny na světě - bílých lanýžů a také kvalitních italských vín. Noc bílých lanýžů ve čtvrtek 19. listopadu v zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna nabídne čtyřchodové menu snoubené s víny italského vinařství Marchesi Di Gresy. Bílé lanýže osobně nakoupí kuchaři hotelu na tradičních trzích v italském Piemontu. Vína osobně přestaví sklepmistr vinařství Jeffrey Chilcott. Hosté degustačního večera navíc budou mít ubytování na jednu noc zdarma, degustaci si tak mohou zpříjemnit i relaxací v hotelovém spa.

Nenechejte si ujít ani další zajímavou akci, kterou chystá hotel Lanterna v prosinci, a to 19. prosince degustační večer s ochutnávkou nejrůznějších tradičních vánočních pokrmů různých evropských zemí.