Známá nábytkářská firma z Bystřice pod Hostýnem ukáže v Itálii trojici židlí vycházejících z úspěšného křesla

„Vše navrhl italský designér žijící ve Vídni Alexander Gufler," řekl marketingový ředitel Jan Juza. TON je podle webu organizátorů jediným vystavovatelem z Česka, který se prestižní světové přehlídky s návštěvností kolem 300 tisíc lidí účastní.

Křeslo Merano je na trhu zhruba tři roky. Podle Juzy se ho prodalo kolem šesti tisíc kusů a posbíralo všechna možná ocenění, která se týkají produktového designu.

„Je to taková naše nová ikonická židle. Protože byla tak úspěšná, letos přicházíme s její adaptací židlí a barovou židlí ve dvou různých výškách. K tomu představíme stůl od stejného designéra, který bude vhodný do jídelen i do pracoven. Všechno je to celodřevěné, u židlí nejsou použité ani žádné kovové spoje," zdůraznil marketingový ředitel.

Podle něj je židle Merano lehká co do váhy i optického vjemu.

„Myslím, že je esteticky podařená. Oproti křeslu, které je robustnější a určené do prostorných interiérů, se dá použít i do menších prostor. Je navíc stohovatelná, židle se dají skládat na sebe, což je výhoda například pro použití v restauracích," podotkl Jan Juza.

Kolekcí se dá podle něj vybavit komplexně jakýkoliv prostor, ať už je to domácnost, klub, nebo restaurace. Židle, které mají severský charakter, by mohly mít podle marketingového ředitele globální úspěch.

„Podobné mají rádi lidé na celém světě," míní ředitel. Cenově by novinky měly být dostupné. „Jsou to nepředražené židle. V průměru se jich při výrobě dotkne třicet rukou, což je na dnešní dobu, kdy řadu činností jinde dělají roboti, neskutečně moc. Cena bude nižší než křesla Merano, které začíná v bukovém provedení na 4990 a v dubu na 6790 korunách," řekl Juza.

Bystřická firma se milánské přehlídky účastní pravidelně a má své místo v prestižní designové hale. Úspěšnost veletrhu TON podle ředitele nehodnotí počtem obchodů, ale počtem objednávek prezentací svých novinek na showroomy partnerů. Na veletrhu se navíc pohybuje řada novinářů, firmy tak mají šanci upoutat pozornost lidí z celého světa.