„Podmínky jsou skvělé, krása střídá nádheru, lyžování teď nemá chybu. Od pátku 22. ledna zahajujeme večerní lyžování, vždy od 18.30 do 21 hodin. Večerní lyžování bude tento týden v pátek a sobotu, od příštího týdne už i včetně čtvrtku. A od soboty 23. ledna budou v provozu již obě větve sjezdovky Razula," láká lyžaře Luboš Sušila ze Ski areálu Razula.

Na sjezdovce Razula bude navíc v sobotu 23. ledna připraveno ve spolupráci s SP SPORT Zlín celodenní bezplatné testování skialpů Dynafit – lyží, které lze díky speciálnímu vázání a pásům nalepeným na skluznici využít pro pohyb ve volném horském terénu. Zájemci si mohou zkusit na skialpech vyšlápnout sjezdovku, testování bude probíhat od 9 do 16 hodin.

V 16.30 hodin naváže Noční hobby závod aneb Skialp při měsíčku, do kterého se mohou zapojit i začátečníci bez zkušeností a vybavení. K účasti je možné využít zapůjčené testovací skialpy. Závodit se bude na trase 1,5 km stoupání a 1,5 km sjezd na sjezdovce Razula, počet startovních míst je omezen, registrace je možná na www.razula.cz.

Ve Ski areálu Razula jsou nyní otevřeny sjezdovky Razula a Horal včetně zimního dětského parku Razulák. Ve všední dny mohou návštěvníci využít akci Lyžuj a plav: k celodennímu a večernímu skipasu dostanou hodinový vstup zdarma do termálních bazénů ve Wellness Horal u sjezdovky Horal. Novinkou je speciální ranní skipas na první dvě hodiny otevírací doby, v jehož ceně je pozdní snídaně v podobě valašského frgálu a šálku kávy nebo čaje v Gril srubu přímo u sjezdovky Razula.

Velké Karlovice už nabízejí podmínky také pro běžkaře. Od uplynulého víkend jsou upraveny stopy od centra obce k hotelu Galik, aktuálně v celkové délce 19 kilometrů.

Zpestřením víkendové návštěvy Velkých Karlovic se může stát návštěva Zvonice Soláň, kde se v sobotu 23. ledna ve 14 hodin koná vernisáž dvou nových výstav. Výstava Valašsko – Krajina a lidé představí tvorbu trojice valašských fotografů Jiřího Jurečky, Vladimíra Skýpaly a Josefa Vrážela, z nichž každý reprezentuje odlišný přístup ke zpracování tématu valašské krajiny a života lidí v regionu. Současně bude zahájena výstava Můj svět, představující tvorbu 14letého autisty Petra Kolaře.

Příští týden potěší Ski areál Razula všechny vzorné školáky. Ve čtvrtek 28. a pátek 29. ledna si budou moci po předložení vysvědčení s alespoň jednou jedničkou zalyžovat za polovinu. Dárek pro děti připravilo i relaxační centrum Wellness Horal, kde budou mít školáci za hezké vysvědčení dětskou vstupenku za korunu.

www.razula.cz