Tento půvabný kout Beskyd, dobře známý příznivcům wellness a saunování, si v poslední době oblíbili také milovníci prvotřídní kuchyně. Není divu, Spa hotel Lanterna se u gurmánů těší velké oblibě díky svěží gastronomii, která propojuje valašské tradice s moderními trendy, přičemž inspiraci čerpá i z pravidelných návštěv zahraničních michelinských šéfkuchařů. Oceňovaná je i spolupráce hotelu s místními producenty či bohatá vinotéka.

Na podzim si tu můžete nejen pochutnat na specialitách z nového sezónního menu, ale také vyzkoušet aktuální šestichodové menu zážitkové restaurace Vyhlídka. Menu se mění každé dva měsíce a vždy je snoubené s víny jednoho vybraného vinařství. Ještě do konce října stihnete menu s víny Kadrnka, listopad a prosinec bude zasvěcen vinařství Sedlák.

Listopad si gurmáni neumí představit bez svatomartinské husy. Menu i se svatomartinskými víny se bude v Lanterně servírovat od 11. do 19. listopadu, v hlavní roli s pomalu pečeným husím stehýnkem na hruškách s dýňovým zelím a karlovarským či bramborovým knedlíkem.

Milovníkům nevšedních zážitků doporučujeme Noc bílých lanýžů, která vzdá hold této i dalším vyhlášeným italským delikatesám. Kuchaři se pro ně osobně vypraví na tradiční lanýžové trhy do Piemontu a po návratu připraví pětichodové menu snoubené s italskými víny, které se bude servírovat 16. listopadu.

Sváteční den 17. listopadu pak můžete prožít ve společnosti Ladislava Špačka, bývalého mluvčího a dlouholetého přítele prezidenta Václava Havla. Poslechněte si vzpomínky na deset let v prezidentských službách při čaji o páté.

Ladislav Špaček se do Lanterny vrátí ještě 1. prosince, kdy si s ním při Kurzu etikety s degustačním menu osvěžíte znalosti společenského chování a stolování.

Kdo by si chtěl pochutnávat také v závěru roku, může si ve Spa hotelu Lanterna naplánovat vánoční pobyt se štědrovečerní večeří a samozřejmě také Silvestra.

Ať už do Lanterny přijedete kdykoli, nenechejte si kromě gastronomie ujít příležitost k relaxaci, kterou si můžete dopřát nejen v komorním hotelovém spa s bazénem, saunovým světem, nabídkou masáží a Beauty salonem, ale také v blízkém Wellness Horal s termálními bazény a saunovým světem s populárními saunovými rituály.

A až v prosinci nasněží, můžete vše skloubit ještě s lyžováním v některém z místních ski areálů nebo na běžkách.

Více informací: www.lanterna.cz