Pohostinství s exkluzivním barem v oddělené části objektu provozuje Vítězslav Komárek ze Zlína. Do Pašovic dojíždí za prací denně.

„Cestování mi nevadí. Navíc mám v Pašovicích dva syny a nějaký čas jsem tam bydlel, takže znám i řadu místních lidí. V provozování restaurace na vesnici a ve městě je velký rozdíl. Bez vzájemného kontaktu s obyvateli Pašovic a sžitím se s jejich potřebami bych neobstál,“ poznamenal Komárek, který ještě osmnáct let pracoval jako provozní podobného zařízení v rakouských Alpách.

„Byla to tvrdá, ale nesmírně užitečná škola. Já tvrdím, že podobnou zahraniční praxi by měl absolvovat každý český číšník, hospodský nebo provozovatel hotelu,“ zamýšlí se živnostník.
Zdejším provozovnám chybí, podle jeho názoru, profesionálové.

„V provozování restaurace ve městě a na vesnici je velký rozdíl.“

„Naši lidé mají co dohánět. Chybí jim důslednost a pečlivost. Řada tuzemských provozů má hygienické nedostatky. V zahraničí lidé tvrdě pracují a váží si práce,“ vyjmenovává některé rozdíly mezi zahraničními a tuzemskými provozovnami Vítězslav Komárek.

K jeho rozhodnutí zřídit v Pašovicích luxusní bar vedlo hned několik důvodů. Před několika měsíci vyhrál konkurzní řízení na nevyužitý objekt.
„Navíc jsem si uvědomil, že mladí lidé jezdí do atraktivních podniků ve větších městech. Nakoupil jsem kvalitní nábytek, hudební aparaturu a dostatečně zásobil bar. Jsem schopen v mé provozovně nabídnout diskotéku, živé vystoupení, ale také prostory pro svatbu, školení s využitím promítacího projektoru a podobné příležitosti,“ uvedl majitel.

V létě pak obsluhuje i na venkovní zahrádce, kde mimo tradiční jídla a nápoje nabízí například i zákusky.
„Nekuřáci zase ocení nekuřáckou část mé provozovny,“ poznamenal dvaapadesátiletý provozovatel objektu.