Příkladem toho je samotná jednatelka společnosti Kateřina Zvonková, která se na realitním trhu pohybuje už jedenáct let.

„Nečekané situace provází snad každou profesi. Naučili jsme se je však brát s humorem a nadhledem a občas je rádi vyprávíme jako vtipné historky," říká jednatelka Galerie Realit.

Do úsměvné situace se před časem dostala také její kolegyně, když přišla s klientem převzít byt, který zakoupil. Původní majitel si však mezitím stihl zabouchnout klíče od bytu uvnitř.

„Bylo to v prvním patře. Nový vlastník, který si přišel byt převzít, měl naštěstí smysl pro humor, takže si akčně půjčil žebřík, vylezl nahoru a vypáčil síť z okna. Pak nám otevřel se slovy: Tak vás tady vítám!" líčí Dana Neblová.

Shoda názvů měst pak sehrála svou roli při plánované prohlídce jednoho z rodinných domů.

„Až po pětiminutovém telefonickém hovoru jsme zjistili, že zájemci o dům byli sice v Přerově, ale v Přerově nad Labem," vypráví se smíchem Michal Zapletal.

Často se podle zkušeností makléřů z Galerie Realit také stává, že si původní majitel prodávané nemovitosti nemůže do nového bydlení vzít například hlídací psy či hospodářská zvířata, takže se občas i oni stávají předmětem předání. Naposled se tak stalo součástí prodeje velké vestavěné akvárium.

„Stalo se nám dokonce, že rozvádějící se manželé chtěli prodat byt a v průběhu obchodu se usmířili," pokračuje Kateřina Zvonková ve výčtu kuriozit z realitního trhu.

Výjimkou podle ní nejsou ani návrhy na schůzky či milostná vyznání.

Příhodu jako z kultovního českého filmu Marečku, podejte mi pero zažil zase Marek Holý.

Přibližně osmdesátiletí majitelé bytu za ním přijeli nastrojení ve svátečním oblečení podepsat smlouvu.

„Bohužel to bylo o den dříve, než bylo domluveno," říká makléř.

Mezi nejnovější historky pak podle Kateřiny Zvonkové patří příhoda s dědičkou několika nemovitostí.

„K žádné z nich neměla klíče, takže první prohlídku oploceného pozemku bylo nutné absolvovat s pákovými kleštěmi," popsala jednatelka společnosti.

GALERIE REALIT
Adresa: Jiráskova 647/3, Přerov
Kontakt: Tel.: 777 054 304, prerov@galerierealit.cz
www.galerierealit.cz