Kvůli přípravě trati bude sjezdovka Razula v pátek 30. března uzavřena pro veřejnost. Návštěvníci ale mohou využít „modrou“ sjezdovku Horal u hotelu Horal.

Závod Razula Open Cup je otevřený lyžařům amatérům bez ohledu na věk a zkušenosti. Může se ho tedy zúčastnit celá rodina – od dětí (ročník 2005 a starší) až po dědečky a babičky, kterým je určena kategorie veteránů. Obří slalom se pojede na hlavní sjezdovce Razula. Vypsáno je několik věkových kategorií, přičemž nejmenší lyžaři jedou jen jedno kolo na kratším úseku sjezdovky. Závod pořádá Ski areál Razula společně s lyžařským oddílem Ski Soláň.

Současně s Razula Open Cup se uskuteční také 1. ročník závodu Valašský pohár Ski & Golf, který je určen pro lyžaře - hráče golfu. Závodníci se v sobotu utkají v obřím slalomu, den poté v neděli 1. dubna pak v golfovém turnaji na hřišti v Rožnově pod Radhoštěm.

Zpestřením soboty na Razule bude venkovní bar na úpatí sjezdovky s nabídkou míchaných nápojů. Barmani Cocktail baru Lanterna si tuto příležitost připravili i barmanské show a speciální koktejly - Razula Punch a Sex on the Razula. A protože bezpečnost na sjezdovce vyžaduje vyvarovat se během samotného lyžování alkoholu, nebudou chybět ani nealko drinky.

V sobotu a také v neděli se bude u sjezdovky Razula konat také testování lyží LUSTI.

„V současné době máme na sjezdovce Razula půl metru sněhu, podmínky pro lyžování jsou stále velmi dobré. Tiše doufáme, že by se mohlo lyžovat až do Velikonoc. Sezónu ukončíme v závislosti na aktuálním počasí a zájmu návštěvníků,“ uvedl šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

www.razula.cz