Budte v kondici – únava a stres jen prohloubí následky konzumace alkoholu.

Bavte se a mluvte – sezením v koutě a popíjením o samotě si nepomůžete, ba naopak.

Sem tam odložte skleničku a raději něco malého sezobněte.

Pokud to jde a situace to dovolí, jděte se krátce projít a nadýchejte se čerstvého vzduchu.

Alkohol k životu patří, ale nezapomínejte na „Míru“ a na vodu! Ano, je to tak, docela obyčejná voda, kterou dodáte svému organismu v pruběhu večírku, vás může zachránit pred zkázou.

Pokud si ji navíc obohatíte vitamínem C, tělo se s toxiny vypořádá mnohem rychleji.

Čirá voda je opravdový zázrak – na rozdíl od alkoholu telo hydratuje a minimalizuje nebezpečí útočící kocoviny.

Zapomeňte na dietu. Pokud jste se rozhodli držet dietu právě ve dnech alkoholového opojení, neděláte dobře.

Oslabené tělo bez živin a tuku se nemusí s vysokými dávkami alkoholu vypořádat. Rozhodně nepijte nalačno a do žaludku prihoďte i nějaký ten tuk.

Nemusíte se hned ládovat špekem, bohatě postací zeleninový salát zakápnutý olivovým olejem případne i běžné jídlo. Tuk totiž potáhne stěny žaludku a ten je pak vůči alkoholu mnohem odolnější.

Míchali jste? Zase jste závodili? Že jste zase pili bez „Míry“? A safra…

Horší už to fakt být nemůže a jediné, co můžete pro sebe a svou zničenou telesnou schránku udělat, je – prežít to.

Existuje však pár tipu, jak se s težkým bolehlavem a bolebřichem vyrovnat.

Raději vývar než česnečku

Prestože je jídlo to poslední, na co ve svém stavu myslíte, buďte k sobě tvrdí.

Máte chut na kyselé okurky, zavináče nebo utopence? Super, jen do nich! Pomuže vám i kysané zelí nebo lák z okurek.

Máte chut na polévku? Ješte lepší – radeji se ale vyhněte tradicní česnecce a vyberte si silný kuřecí nebo hovezí vývar s nudlemi. Česnek snižuje krevní tlak a tato eskapáda pro vás nemusí dopadnout dobře.

Vaši křehkou tělesnou schránku mohou dát do kupy i docela obycejné trešnové nebo jablkové kompoty a sladký čaj. Nikoliv však slazený cukrem, ale medem nebo sirupem.

Jestli máte ješte dostatek sil, nastrouhejte si zázvor, zalijte horkou vodou a nechte odstát. Když tuto pecku vypijete, žaludek se dá do kupy mnohem rychleji.

Nebojte se ani toho, že jsou vaše chutě podobné těm, které mají ženy v požehnaném stavu – bud nemáte chuť na nic, nebo naopak vyhledáváte všechno ostré a pálivé, tu sladké, prípadne si vybíráte kombinace, nad kterými zdravý rozum zustává stát. A to všechno potom pekne vyzvracíte…

Více receptů tipů a rad najdete na www.vseovareni.cz

Musíte to prostě vydržet!

Kocovina je zkrátka také stav, také jiný, ovšem přivodili jste si ji sami a svou vlastní hloupostí… Bude líp, jen vše musíte vydržet!

Za vším hledej… kočku.

České slovo kocovina má za sebou docela pěknou historii, na jejímž zacátku byly kočičiny – hanlivý název pro výtržnosti proti mladoboleslavskému hejtmanovi Kotzovi. Stalo se tak v roce 1849.

Jiný výklad ríká, že slovo kocovina má svuj puvod v obycejné ctyrnohé kočce.

Pravdu se asi jen tak nedozvíme, každopádne je kocovina oblíbeným sluvkem i v cizojazycných zemích – Francouzi poalkoholovému stavu říkají dřevěná huba, Anglican má psí srst, která kouše, a Poláci se pyšní kočicím kvikem.