VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hostinský: Nejdůležitější je komunikace

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Sedmatřicetiletý hostinský Vladan Hubík z Uherského Hradiště prošel ve svém životě několika zcela odlišnými profesemi. Získal vzdělání jako elektromechanik, potom si své znalosti rozšiřoval na Střední průmyslové škole v Uherském Hradišti. Právě tam dnes provozuje studentský bufet.

20.6.2007
SDÍLEJ:

Vladan Hubík podniká v pohostinství už devět let.Foto: DENÍK/Milan Zámečník

Než Vladan Hubík před devíti lety zakotvil jako živnostník v pohostinství, živil se v bezpečnostní agentuře. Chránil jednu z velkých bank. „Když se v bankovní ochrance začaly dělat výrazné personální změny, musel jsem řešit, co se mnou bude dál. Elektrikařina nebyla to, co jsem chtěl opravdu dělat, a tak jsem si otevřel bar v Uherském Hradišti na náměstí Republiky. Ten provozuji dodnes,“ zavzpomínal Hubík na své podnikatelské začátky v oboru.

Přesvědčil se také o tvrzení, že obstát v pohostinství není legrace. Svědčí o tom i skutečnost, že postupně zkoušel štěstí při pronájmu hned několika dalších hospůdek a restaurací v Uherském Hradišti a jeho blízkém okolí. Nakonec však zůstal věrný svému prvnímu baru. Z mnoha stálých hostů podniku se za dlouhých devět let provozování živnosti stali jeho blízcí přátelé.

„Točit pivo, nalít panáka nebo prodat cigarety je strašně snadné. Nejtěžší na této profesi je však naučit se komunikovat s lidmi. Každý má své problémy, starosti, a tak si za barem občas připadám jako zpovědník. Jeden host má problémy s manželkou, druhý s dětmi a třetí zase v práci. Barman je pro ně takovou dutou vrbou,“ vysvětluje hospodský tajemství svého podnikání. Cesta k tomu, aby se hospodský uživil, je podle Hubíka právě v komunikaci s hosty.

„Hrozně moc dělá osobní vztah. Když přidáte k přinesení piva ještě pár přátelských slov, lidé se začnou rádi vracet,“ dodává s tím, že náročná živnost by se nedala zvládat bez pomoci a podpory přítelkyně a rodiny.

20.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Třináct pohledů na už neexistující Kroměříž přináší nový nástěnný kalendář, který na rok 2018 vydala tamní radnice.

Kalendář na rok 2018 spojí v Kroměříži historii a realitu

Kroměřížská lávka přes řeku Moravu zůstala od pátku 15. prosince uzavřená. To potrvá minimálně do poloviny ledna, kdy most čeká diagnostika.
8

Radnice v Kroměříži uzavřela lávku přes Moravu

Při opravách našli v Holešově unikátní barokní zeď

Další letošní zajímavý historický objev si připsali v minulých dnech v Holešově: k nálezu gotického sklepa se stropem z 15. století a odkrytí unikátních omítek z původní výstavby tamního zámku se tentokrát přidala zajímavost v souboru staveb, kterému se ve městě od nepaměti říká masné krámy.  

AUTOMIX.CZ

Víte, co je černý led? Poradíme, jak ho poznat a jak se s ním vypořádat

Ze všech zimních nástrah na motoristy (a vlastně obecně na všechny), je jednou z nejhorších takzvaný „černý led“. Ten je totiž skoro nerozpoznatelný, ale strašlivě kluzký, což může způsobit velkou spoustu nemilých situací. Znáte taková ta videa, kdy se auta se zabržděnými koly nekontrolovaně kloužou jako saně? Tak přesně to umí černý led.

Školní vánoční jarmarky nabídly dekorace i punč

Tradiční školní jarmark si na čtvrtek připravily hned dvě základní školy z Kroměřížska: ta v Hulíně a také kroměřížská ZŠ Zámoraví.

Žáci církevní školy putovali v Květné zahradě za kořením

Další části projektu Národního památkového ústavu se v minulých týdnech zúčastnili žáci páté třídy Církevní ZŠ v Kroměříži pod lektorským vedením Petra Hudce a Gabriely Čechové. Pod názvem Putování za kořením se tentokrát setkání konalo v Květné zahradě v Kroměříži.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT