Utkání o nejlepší grilovací tým v ČR se mohou zúčastnit tří- až pětičlenné skupiny bez ohledu na to, jestli to jsou profesionální kuchaři nebo jen nadšenci, které grilování baví.

„Stačí sestavit tým z rodiny nebo kamarádů, kde alespoň jednomu ze členů je více než 18 let, a nebát se přihlásit," vysvětlila Marcela Krejčíková z marketingu společnosti Globus.

V regionálních kolech se soutěžní týmy utkají ve čtyřech disciplínách: uzenina + mleté maso, vepřové maso, hovězí maso a dezert.

Porota složená z odborných zástupců společnosti Globus a profesionálů z Asociace kuchařů a cukrářů ČR bude hodnotit nejen úpravu samotné suroviny, ale také úpravu příloh, celkovou prezentaci pokrmu a styl grilovacích týmů.

GLOBUS GRILMÁNIE 2012 startuje sérii regionálních kol 5. května u hypermarketu Globus v Praze-Zličíně, poté bude během května a června se svou zábavnou grilovací road show křižovat celou republiku až do velkého finále, které proběhne v sobotu 16. června v Ostravě.

Každého regionálního kola se zúčastní deset týmů, vítězná družstva ze všech regionálních kol postoupí do finále, jeho vítěz se stane „českým mistrem v grilování pro rok 2012" a může se zúčastnit i mistrovství světa v grilování.

Letošním 8. ročníkem budou diváky opět provázet moderátoři Ivan Vodochodský a Petr Rychlý.

V doprovodném programu vystoupí se svým programem zpěvačka Ilona Csáková a kouzelník a komik Richard Nedvěd.

Soutěžící týmy se mohou hlásit na webu www.grilmanie.cz.