Návštěvnosti této tradiční akce, která je každoročně vyvrcholením lyžařské sezóny, napomohlo i krásné slunečné počasí, jehož teploty se po řadě minulých mrazivých dnů poprvé vyšplhaly k příjemné nule.

Pro děti byla na sjezdovce Horal tradičně připravena sjezdová trať s překážkami ozdobenými sladkostmi, které si mohli malí návštěvníci během lyžování „ulovit“ a další doprovodný program. Děti, které dorazily v maskách, tradičně mohly lyžovat zdarma.

Studenti Střední odborné školy Josefa Sousedíka pomohli na stáži v Anglii motoristům při sněhové kalamitě.
Britský tisk oslavuje vsetínské učně jako hrdiny, při kalamitě pomáhali

Rodiče letos opět osvědčili bohatou fantazii, takže mnohé masky zaujaly originalitou a vtipným nápadem. Na sjezdovce se proháněla například trojice Bob, Bobek a Kouzelník Pokustón, Krotitelka od Berousků s dvěma tygry nebo Včelka se Včelařem, Upír, Astronaut, Hasič, Harry Potter či Baba kořenářka, k tomu několik Spidermanů, Indiánů, Fotbalistů či Koček. Pobavila také maska Evy Samkové (s typickým namalovaným knírem) či Ester Ledecké (s několika medailemi na krku).

Nejoriginálnější masky byly odměněny cenami, drobný dárek si ale odnesl každý malý návštěvník.

Premiér v demisi Andrej Babiš zavítal v pondělí 5. března 2018 během návštěvy zlínského kraje do Vsetína. Na programu byla i prohlídka vsetínského nádraží, které čeká rozsáhlá rekonstrukce.
Babiš se navezl do zlínského primátora

Maškarní lyžovačka je jednou z celkem čtyř rodinných akcí, které pořádá během celého roku karlovický Resort Valachy. Další akcí bude 20. května Zábavná neděle s možností vyzkoušet si golf na hřišti u hotelu Horal, ale i další sportovní aktivity.

Děti se kromě toho mohou v Resortu Valachy zapojovat také do všech závodů sportovního seriálu VALACHY TOUR. I zde pořadatelé myslí na malé návštěvníky a připravují pro ně kratší trasy, přičemž děti mají startovné za symbolickou padesátikorunu. Nejbližší akcí je 5. května Valachy duatlon u hotelu Galik.

Třetí ročník soutěže Zimní železný hasič Velkých Karlovic uspořádal Sbor dobrovolných hasičů  Velké Karlovice - Tísňavy v sobotu 3. března 2018.
V mrazu a sněhu. V Karlovicích závodili železní hasiči