ATLETIKA

Ve Slavkovském poutním běhu se poběží na Svatý Hostýn a zpět

V pátek 10. července se koná 4. ročník Slavkovského poutního běhu. Start hlavního závodu dlouhého 5,5 kilometru s převýšením 360 metrů, je na návsi ve Slavkově pod Hostýnem v 18 hodin. Tam bude také cíl. Trať povede na Svatý Hostýn a zpět.

Prezentace probíhá na místním obecním úřadě mezi 15.30 a 17.15 hodinou. Startovné je 100 Kč.

Už v 17.30 se ve Slavkově pod Hostýnem poběží kilometrový závod Slavkovské kolečko pro rodiče se svými dětmi. Všechny děti dostanou v cíli perníkovou medaili.

Oba závodu jsou letos ale určené pouze pro Slavkovjáky. To znamená pro současné, nebo bývalé občany Slavkova pod Hostýnem.

Pro nejlepší muže a ženy v hlavním závodu jsou připravené medaile a věcné ceny.

Loňský Slavkovský poutní běh ovládl Ondřej Velička z Bystřice pod Hostýnem, který bral první místo za čas 26:21. V ženách v roce 2019 dominovala časem 29:24 Martina Novotná z Brusného.     

ATLETIKA

V sobotu se ve Štítné nad Vláří - Popově koná Běh letním ránem

Ve Štítné nad Vláří – Popově v sobotu 11. července pořádají 2. ročník Běhu letním ránem. Start kopcovitého závodu dlouhého 7,7 kilometru, který se střídavě poběží po asfaltové silnici, ale také po lesní cestě a v terénu v lese, je na návsi v Popově v 9 hodin. Prezentace probíhá mezi 8.30 a 8.50 hodinou. Zazávodit si můžou muži i ženy všech věkových kategorií.

,,V Běhu letním ránem se běží hlavně pro radost ze sportování, pro poměření sil s ostatními soupeři a pro možnost setkat se s kamarády. Nejlepší běžci ale dostanou zajímavé odměny,“ zve na Valašsko jeden z pořadatelů Vlastimil Martinát.

Ten také popsal trať. ,,Jsou na ní mírné i prudké kopce. Mírné i prudké seběhy. A jako bonus běžci v některých úsecích uvidí krásné výhledy nejen na Popov,“ láká na start závodu Martinát.

Loňský premiérový ročník Běhu letním ránem, v Popově vyhráli v mužích časem 34:21 Milan Zvonek (Zvonek Sport Valašské Klobouky) a mezi ženami Brumovjanka Zdeňka Bednářová (Kolo – běžky, 39:44).

CYKLISTIKA

14. ročník 100kilometrové cyklistické vyjížďky Iron-bike odstartuje na koupališti v Brumově

V sobotu 11. července se koná hromadná letní vyjížďka na kole po kotárech v okolí Brumova-Bylnice. 14. ročník Iron-bike pořádaný brumovským spolkem Kolo – běžky startuje na koupališti v Brumově v 8 hodin. Tam bude také cíl. Prezentace začíná v 7.30 hodin. Startovné je 200 Kč.

,,Iron-bike není závod. Jedná se o 100kilometrovou cyklistickou vyjížďku po Valašsku na trati převýšením 2800 metrů. Vyjížďka se pojede po turisticky značených cestách, nebo po zpevněných cestách. Na některých kratších úsecích i po asfaltové silnici,“ prozradil jeden z organizátorů akce Rudolf Ritter starší.

,,Od brumovského koupaliště se pojede směrem na Štítnou nad Vláří, Valašské Klobouky, Královec, Požár, Kaňůr, Okršlisko, Vršatec, myslivnu Chrástková, Sidonii, Holý vrch a zpět do Brumova,“ letmo ještě popsal stokilometrovou trať Ritter starší.

MOTORISMUS

Ve Štítné nad Vláří o víkendu pořádají Valašský Škoda sraz

Zajímavou motoristickou akci pořádají o víkendu ve Štítné nad Vláří. Od pátku 10. července do neděle 12. července se v tamním areálu ekofarmy Javorník koná 2. ročník Valašského Škoda srazu.

 Příznivci sportu budou mít možnost prohlédnout si automobily i motocykly. Pořadatelé připravili také automobilovou orientační soutěž a spanilou jízdu škodovek po Valašsku na okruhu mezi Štítnou nad Vláří, Brumovem, Valašskými Klobouky s návratem opět do Štítné nad Vláří.  Chybět nebude ani chutné občerstvení, příjemné posezení při hudbě a zábava.

Startovné je při účasti na automobilové orientační soutěži 300 Kč, motocykly ho mají 100 Kč. Majitelé aut při neúčasti na automobilové orientační soutěži zaplatí 200 Kč.

PROGRAM VALAŠSKÉHO ŠKODA SRAZU 2020:

Pátek 10. července:

16:00  příjezd prvních účastníků

18:00 večerní posezení

Sobota 11. července:

  8:00 začátek registrace

10:00 konec registrace

10:00 oficiální zahájení srazu

10:30 výjezd na automobilovou orientační soutěž

11:00 – 14:00 doprovodný program (airsoftová střelnice, exkurze v ekofarmě)

16:00 odjezd na spanilou jízdu Valašskem

18:00 návrat ze spanilé jízdy Valašskem

18.30 začátek večerního programu (hudba, posezení, zábava)

Neděle 12. července:

8:00 ranní káva, postupné rozloučení a odjezd

NOHEJBAL

V nohejbalovém turnaj trojic Austin Valach Open se rozdá prize money a věcné ceny za 15 000 Kč

Ve Vsetíně se v sobotu 11. července uskuteční 24. ročník nohejbalového turnaje trojic Austin Valach Open 2020.

Hrát se bude na 4 antukových hřištích na Sokolovně u lázní. Pořadatelé vypsali dvě soutěže. Ve výkonnostní si zahrají týmy složené z hráčů od krajského přeboru a vyšších soutěží. Nebo od 2. slovenské ligy. V rekreačním turnaji se představí trojice z příležitostných nohejbalistů, ale také ženy, žáci a veteráni nad 50 let.

Loni se Austin Valach Open zúčastnilo celkem 26 trojic. Podobná účast se očekává i v letošním roce.

 Ve výkonnostní soutěži se bude hrát na dva dopady, rekreační hráči si zápasy zahrají na tři dopady.

Začátek turnaje je v 9 hodin. Prezentace končí v 8.30 hodin. Startovné je 100 Kč na hráče. V jeho ceně je i občerstvení pro každého nohejbalistu. Přihlásit se je možné na emailové adrese klub@nehejbal-vsetin.cz.

Pořadatelé z NK Austin Vsetín při vyhlašování výsledků pro nejlepší týmy a hráče rozdají finanční odměny a věcné ceny za 15 000 Kč.

Loňský Austin Valach Open ve výkonnostní turnaj vyhrálo áčko Climaxu Vsetín (Rudolf Vichtora, Jan Chalupa, David Majštiník). Turnaj pro rekreační hráče ovládla trojice Neboj sa Vsetín (Miroslava Perunová, Jan Vychopeň, Karel Švirák).                

TENIS

V neděli se bude ve Vsetíně hrát Grand Slam ATP Valašska

Neděli 12. července vyplněnou zajímavými a dramatickými tenisovými zápasy si užijí příznivci sportu ve Vsetíně. Na 6 antukových kurtech v areálu TK Zbrojovky Vsetín se bude hrát 3. letošní turnaj amatérů ATP Valašska. Ten začíná v 9 hodin. Prezentace probíhá mezi 8.15 a 8.45 hodinou. Startovné je 300 Kč.

 ,,Turnaj se bude hrát jako Grand Slam. To znamená, že bude dvojnásobně bodově zaplacený,“ upozorňuje hlavní organizátor Jan Nahodil.

 Rozhodující semifinálové duely a finálový zápas jsou na programu mezi 14. a 16. hodinou.

Největšími favority na prvenství v turnaji jsou Jan Kostka z Valašských Klobouk a Martin Plášek z Luhačovic. Černým koněm by mohl být domácí Miloš Juříček.

TRIATLON

Zlínský veterán Zdeněk Orner vyhrál Žďárský olympijský triatlon

Veterán Zdeněk Orner ovládl kategorii šedesátníků ve Žďárském triatlonu Classic 2020. Člen klubu Titan Trilife Zlín dosáhl ve Žďáru nad Sázavou v závodu konaném na tratích olympijského triatlonu složeném z 1500 metrů plavání, 40 kilometrů cyklistiky a 10 kilometrů běhu, výsledného času 2:43:37. Druhu příčku obsadil Ladislav Gočaltovský z hranického Rocktechnik Triatlonu (2:45:46), třetí místo vybojoval Petr Mejzlík (Spartak Třebíč, 2:55:34).

,,Na Vysočinu jsem jel v mojí kategorii pro první místo,“ nechybělo před startem žďárského triatlonu sebevědomí Zdeňkovi Ornerovi.

Zlínský matador před závodem vylaďoval formu tradičním každodenním brzkým ranním třicetiminutovým rozplaváním v otrokovickém Štěrkáči. Hned záhy se ještě každý den věnoval běžeckému tréninku.

,,Z vody jsem šel na druhé pozici s osmisekundovou ztrátou na kvalitního plavce Petra Mejzlíka. Těsně za mnou byl třetí v pořadí Ladislav Gočaltovský. A protože je Mejzlík slabší cyklista, tak jsem věděl, že si to o první příčku rozdáme s Gačaltovským. Od svého největšího soupeře jsem se ale odpoutal až zhruba v polovině závěrečného běhu,“ upozornil na rozhodující momenty Orner.          

Na Vysočině se zviditelnila také další reprezentantka zlínského Titan Trilife klubu Simona Švecová Světínská, jež vyhrála časem 2:29:35 ženskou kategorii čtyřicátnic. Stříbrná v této společnosti skončila s velkou ztrátou 17 minut a 28 sekund Ladislava Marková (4Sports Team), třetí pozici získala Brňačka Dagmar Janíková (3:02:45).