ATLETIKA

V únorovém zlínském dvoumílovém běhu bude pro všechny atlety v cíli připravený teplý lívanec se skořicí

Zlín – Druhý z dvanácti letošních dvoumílových běhů se koná v sobotu 1. února ve Zlíně. Únorový závod startuje na tradičním místě v oblasti průmyslové zóny před budovou firmy Madal Bal v Přílukách, v 9 hodin. 3,2 kilometru dlouhý podnik je rozložený do dvou rovinatých okruhů a poběží se v místní zahrádkářské čtvrti. Závod je určený pro všechny kategorie. Poměřit síly si tak můžou muži, ženy, junioři i juniorky. Pro děti je připravená zkrácená 800metrová trať.

,,Běh na 2 míle ve Zlíně doprovází v každém ročním období výborná atmosféra. Takže, každý kdo se postaví na start má ze svého výkonu dobrý pocit. Navíc všichni účastníci budou mít možnost pochutnat si v cíli na teplém lívanci se skořicí,“ zve všechny zájemce o sportování jeden z pořadatelů závodu Andrej Višněvský.

 Ten také obhajuje první místo z loňského únorového zlínského dvoumílového běhu, když se 2. února 2019 v Přílukách blýskl časem 10:59. Závod žen v loňském roce vyhrála v čase 14:02 Veronika Jínková z Kvasic.

Mužský traťový rekord drží Jan Kolárik ze Zlína (Edhouse.cz), který 2. března 2019 zaběhl čas 9:51. Držitelkou ženského traťového rekordu je z 6. září 2014 díky času 11:59 Agnikana Šenkýřová (Sri Chinmoy Marathon Team Zlín). 

ATLETIKA

V sobotu se v Jankovicích na Kroměřížsku koná horolezecký běh Lysinská krůta

Jankovice – V sobotu 1. února se v Jankovicích na Kroměřížsku uskuteční 5. ročník horolezeckého běhu Lysinská krůta. 16,5 kilometru dlouhý závod, který má převýšení 867 metrů, startuje v místním sportovním areálu ve 12 hodin. Prezentace probíhá mezi 10.30 a 11. hodinou. Startovné je 100 Kč.

Náročná kopcovitá trať povede směrem na kopec Lysinu. Dále pak k rozcestí Pod Lysinou, vrch Javorčí, Poschlou, Barvínek a zpět do cíle do jankovického sportovního areálu.

První příčku v mužích v loňském roce vybojoval Fryštačan Radomír Šíbl. Reprezentant týmu Ekodrill Zlín v extrémně náročném závodu zaběhl čas 1:27:35. Prvenství mezi ženami brala Martina Novotná z Brusného (AK Kroměříž, 1:43:35). 

HOKEJ

Mladí hokejoví berani po prohře s pražskou Spartou vysoko vyhráli na ledě Slavie Praha

Zlín – Dvěma rozdílnými výsledky zakončili hokejoví junioři Zlína základní část Turnaje o Pohár DHL.

V pátek Zlín prohrál na ledě pražské Sparty 3:7. ,,Utkání se pro nás od začátku nevyvíjelo dobře. V 17. minutě jsme prohrávali 0:3. Ve čtyřiadvacáté minutě to bylo už 0:5. Teprve potom se hra vyrovnala. Nicméně Sparta byla lepší a duel zaslouženě vyhrála,“ uznal kouč beranů Jaroslav Kristek.

V sobotu zlínský tým vyhrál na ploše Slavie Praha 8:3. ,,Po vyrovnaném začátku střetnutí jsme mezi sedmou a devatenáctou minutou třikrát skórovali. To nás uklidnilo a utkání jsme dovedli k pohodovému vítězství. V něm jsme dokonce vstřelili dva góly v oslabení,“ prozradil forvard Zlína Sebastian Fajkus.

Výsledky 37. a 38. kola:

   SPARTA PRAHA – PSG BERANI ZLÍN 7:3 (3:0, 3:1, 1:2)

   Branky Zlína: Dobiáš 2, Lekeš.

   SLAVIA PRAHA – PSG BERANI ZLÍN 3:8 (1:3, 1:2, 1:3)

   Branky Zlína: Dobiáš 3, Fajkus, Bednařík, Chludil, Richard Hrazdira ml., Sebera.

    Zlín: Kořének, Šarman – Jarošek, Reidl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Richard Hrazdira ml., Dobiáš, Fajkus, Chludil.   

KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ

O konání sobotní Hradní běžky v Brumově rozhodne počasí

Brumov-Bylnice – V Brumově-Bylnici a okolí se v sobotu 1. února koná 10. ročník závodu v běhu na lyžích Hradní běžka. Pořadatelé připravili čtyři tratě. Lyžaři mají možnost poměřit síly v jedenácti kategoriích v závodech na 30 kilometrů, 17 kilometrů, 5 kilometrů, nebo na 1 kilometr. Trať hlavního třicetikilometrového podniku povede na okruhu mezi Brumovem, Lověnou, Okršliskem, dále pak na Gabrišovky a Maděrovec. Poběží se klasickou technikou.

Závod je veřejný a jeho hromadný start je na místním golfovém hřišti v 10 hodin. To se nachází kilometr od parkoviště za kostelem. Na stejném místě je také cíl. Prezentace začíná v místě startu v 8.30 hodin a končí v 9.45 hodin.

 ,,Je ale nutné aby zájemci kvůli počasí sledovali naše webové stránky. ´V součastném období nám totiž klimatické podmínky příliš nepřejí,“ upozorňuje jeden z pořadatelů Kamil Sedlačík.  

Vítězství v 9. ročníku Hradní běžky v Brumově v roce 2019 v hlavním třicetikilometrovém závodu vybojovali Ondřej Navrátil ze Vsetína (2:09:56) a Petra Holznerová (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 3:04:38). 

KUŽELKY

Přeborníkem Zlínského kraje je Rostislav Gorecký ze Sokola Luhačovice

Otrokovice – Rostislav Gorecký se stal přeborníkem Zlínského kraje v kuželkách. Reprezentant TJ Sokol Luhačovice v Otrokovicích získal titul výkonem 1322 shozených kuželek.

,,Krajské přebory jsem chtěl vyhrát. Zároveň jsem ale měl respekt k ostatním soupeřům, protože ještě v loňské sezoně jsem startoval v juniorské kategorii,“ přiznal Rostislav Gorecký.

Ten chodí do všech zápasů, turnajů i přeborů s maximálním nasazením.

,,V letošních krajských přeborech jsem si velký náskok před ostatními soupeři vytvořil už v sobotní kvalifikaci. A protože se mi dařilo i v nedělním finále, tak jsem přebory ovládl s náskokem 140 kuželek před Jiřím Mrlíkem z Machové,“ pochvaloval si slavičínský kuželkář v barvách Sokola Luhačovice, kterému se vyplatila poctivá zimní příprava.

 Luhačovický kuželkář ale prvenství příliš neoslavoval. ,,Pořádné oslavy budou až v případě úspěchu na mistrovství republiky v květnu v Praze,“ věří, že se mu bude dařit také v hlavním městě a že si součastnou výkonnost udrží i ve zbytku jarní části v Interlize Rostislav Gorecký.

VÝSLEDKY MISTROVSTVÍ ZLÍNSKÉHO KRAJE 2020:

1. Rostislav Gorecký (Sokol Luhačovice) 1322

2. Jiří Mrlík (Sokol Machová) 1182

2. Tomáš Cabák (TJ Valašské Meziříčí) 1182

4. Michal Markus (Sokol Luhačovice) 1181

5. Lubomír Matějíček (KC Zlín) 1161

6. Tomáš Kejík (KK Kroměříž) 1160

7. Michael Divílek ml. (Jiskra Otrokovice) 1157

8. Dalibor Jandík (TJ Valašské Meziříčí) 1151

9. Libor Vančura (Gumárny Zubří) 1137

10. Roman Blažek (Sokol Litenčice) 1134.