Vedle aktuálního lídra Poháru 2+ Romana Odložilíka (vítěz 2008) se představí ve Fordu Fiesta R5 Martin Vlček (vítěz 2016). Hned trojice bývalých vítězů osedlá na valašských tratích speciál Škoda Fabia R5. Půjde o obhájce prvenství Poláka Grzegorze Grzyba, Antonína Tlusťáka (vítěz 2012) a Martina Březíka (vítěz 2006). Poslední vsetínský vavřín patří Jaroslavu Melichárkovi, který na Valašsku triumfoval v sezoně 2010. „Do Vsetína se velmi rádi vracíme. V roce 2010 se nám podařilo zvítězit a i v posledních letech jsme tam vždy bojovali o přední příčky. Věřím, že tomu tak bude i letos,“ věří Jaro Melichárek.

Do uzávěrky přihlášek se podle očekávání rozrostla i špička Rallysprint Série. Diváci se mohou těšit na jistého šampiona, sedmnáctiletého Petra Semeráda, stejně jako na trojici jezdců, kteří se poperou o dvě místa na stupních vítězů šampionátu „dvoukolek“. Jedná se o Lukáše Nekvapila, Michala Horáka (oba Opel Adam R2) a Marcela Svačinu (Peugeot 208 R2).

Parádní je nakonec i sestava třiadvaceti historiků, kterým dominuje escort Vlastimila Neumanna. Pěkný sport pak jistě i s obratnými „elerami“ předvedou Petrové Šimurda a Hejhal, nebudou chybět ani populární Lady VFTS (Jan Frei, Martin Černý) a mnoho dalších atraktivních soutěžních vozů nedávné historie (Peugeot 205 Gti, Opel Ascona A, Fiat 131 Abarth, Opel Astra GSi).

Soutěž odstartuje ze servisního areálu „U Bečvy“ (okolí stadionu TJ MEZ Vsetín Ohrada) v sobotu v 7.30 hodin, v cíli 170 kilometrů dlouhého závodu složeného ze sedmi rychlostních zkoušek (70 km) se první posádka objeví po 15.30 hodin.

Ilustrační foto.
Nestřílejte medvěda, vyzývají petice. Pomoc nabízejí ZOO Tábor i Hluboká