„Letošní ročník byl extrémně náročný vzhledem k tomu, že se musely přezouvat pneumatiky. Podhoran byl totiž na ledu a ve vyjetých kolejích to bylo opravdu náročné," potvrdil v cíli spokojený 43letý pilot z Roštění na Kroměřížsku.

„Jinak jsme si to ale užili, hlavně na okruhu, kde se sešlo opět spoustu diváků. Až na závěrečnou vložku, kdy nám odešla na voze převodovka, a drobný výlet mimo trať na zimním Podhoranu, to tedy byla důstojná rozlučka se sezonou," zhodnotil Odložílík.

Zmínil jste spousty diváků kolem trati. Jaká byla kulisa kolem dostihovky?

Byla super. Čekal jsem, že se zde sejde hodně lidí a obdivuji je za to, že zde vydrželi i v takovém nepříliš přívětivém počasí. Na této soutěži je taková divácká návštěva v podstatě standard. (Úsměv.)

Jeli jste rychle, přesto si i oko diváka přišlo na své.

Ano, snažil jsem se jet hlavně pro pobavení diváků, jak už to na takových exhibicích chodí. Bohužel nedošlo na posledním okruhu na oblíbená divácká kolečka, která jsem měl v plánu, neboť mi to již nedovolila porouchaná převodovka. Byli jsme rádi, že jsme auto takříkajíc dotlačili do cíle.

Blíží se vánoční svátky. Jak je budete prožívat?

Já je nijak extra neprožívám, každopádně je to takové klidné období i pro mě, kdy se snažím si trochu odpočinout. Po svátcích se však již budeme pilně připravovat na lednovou Jänner Rally, takže to bude odpočinek opravdu krátký.

Zmínil jste lednovou rallye v Rakousku. Znáte už tedy program na příští sezonu?

Plánujeme účast v kompletním velkém mistráku u nás, ovšem potvrzen máme zatím pouze start na úvodní soutěži v Rakousku. Samozřejmě o dalších startech intenzivně vyjednáváme.

V závěru sezony jste se na Slovensku představil za volantem soutěžní fiesty rozvíjející se kategorie R5. Dá se tedy očekávat, že vás budeme s tímto vozem vídávat pravidelněji?

Vzhledem k tomu, že fabie již nemáme, budeme jistě řešit otázku nového vozu. Proto jsme si fiestu vyzkoušeli a rádi vyzkoušíme i některý z nových vozů (peugeot, citroën čekají na homologaci FIA -pozn. aut.). Teprve poté se rozhodneme, který vůz bude pro podmínky na našich soutěžích nejlepší. Každopádně Jänner pojedeme s Fiestou R5.

Autor: Jiří Hejtmánek