Strnka dosáhl v závodu dlouhém 50 kilometrů, času 1:44:59. Druhé místo obsadil v čase 1:47:46 Vojtěch Neradil, bronzovou příčku bral za čas 1:48:39 Filip Chovanec (oba PSG Cyklosport Chropyně). Roman Bulis (4Ever Cyklo Bulis, 1:50:04) byl čtvrtý a Pavel Dubčák (1:50:21) ze stejného klubu skončil pátý.

Strnka, který letos zatím najezdil 8000 tréninkových kilometrů, absolvoval virtuální bikerovou Rohálovskou padesátku ve středu 28. dubna.

,,Rohálovku jsem bral jako přípravu na další závody. Proto jsem ji jel z plného tréninku. Brzy mě totiž čeká Český pohár na silnici a od poloviny května mi začíná seriál závodů Kolo pro život,“ uvedl po dojetí do cíle Tomáš Strnka.

Počasí mu na konci dubna přálo.

,,Po celý průběh závodu bylo 16 stupňů a svítilo slunce,“ pochvaloval si dobře zvolený termín šestatřicetiletý biker z Traplic na Uherskohradišťsku v barvách Cyklosportu Chropyně.

Na trati se cítil dobře. ,,Od startu do cíle se mi dařilo držet pravidelné tempo. Žádnou krizi jsem neměl,“ informuje Strnka.

Toho kromě zisku zlaté příčky potěšil i výsledný čas. ,,V Prusinovicích to byl pro mě slibný začátek cyklistické sezony,“ potěšilo Tomáše Strnku.

Malošíková mezi ženami dominovala časem 2:14:37. Stříbrná Martina Novotná z Brusného (O.Němec) zajela čas 2:24:00, třetí příčku vybojovala Jana Valentová z Bystřice pod Hostýnem (2:30:31). Žaneta Trčková (FORCE Fojtík Wilier, 2:32:50) brala čtvrtou pozici, Natálie Sichálková (Business Logic) získala za čas 2:37:10 páté místo.

Fotbalista Kvasic Karel Lepša ovládl anketu Deníku o Nejoblíbenějšího fotbalistu okresu Kroměřížska. Na snímku s dcerami Marií a Rozárií.
Vítězný kvasický Karel Lepša se chystá do chomoutu

Malošíková loni v září zvítězila v klasické Rohálovské padesátkce. A protože se jí trať, organizace i atmosféra kolem tohoto prusinovického závodu líbila, tak se rozhodla postavit na start také letošní virtuální Rohálovky. Na tento závod se poctivě připravovala.

,,Přes zimu jsem najížděla kilometry na trenažéru Rouvy a pokud bylo příznivé počasí, tak jsem další potřebné kilometry najížděla i na silničce a horském kole. Celkem jsem na trenažéru a na kole v okolí Hulína a při výjezdech na Hostýn najela zhruba 3000 kilometrů,“ prozradila Malošíková.

Závod jela v neděli 25. dubna. ,,Tenkrát bylo polojasno, teploměr ukazoval 13 stupňů a foukal mírný vítr,“ zavzpomínala hulínská bikerka.

Na trati ji ujeté kilometry rychle ubíhaly. ,,Hodně mi také pomohl doprovod Vojtěcha Neradila a Dalibora Hudečka,“ děkovala hulínským bikerům 17letá studentka 2. ročníku Policejní školy v Holešově.

Mladá bikerka z Hané má rovněž jasno o programu na letošní sezonu.

,,Soustředím se na závody Českého poháru v cross country. Ty nejbližší mě čekají na Zadově a Brně. Vrcholem sezony by pak pro mě mělo být srpnové mistrovství republiky v cross country v Harrachově a v září mistrovství republiky v maratonu horských kol rovněž v Harrachově,“ plánuje Julie Malošíková.

Virtuální Rohálovské padesátky se zúčastnilo 278 bikerů a 66 bikerek. Závod měl start a cíl na návsi v Prusinovicích. Trať vedla střídavě po lesních, polních a částečně i zpevněných cestách přes Pacetluky, Karlovice, Líšnou, Dobrotice, Holešov a Tučapy.

12. ročník klasické Rohálovské padesátky se uskuteční na konci léta v sobotu 18. září.

VÍTĚZOVÉ JEDNOTLIVÝCH KATEGORIÍ VIRTUÁLNÍ ROHÁLOVSKÉ PADESÁTKY 2021:

Muži do 23 let:

Vojtěch Neradil (PSG Cyklosport Chropyně) 1:47:46.

Muži do 39 let:

Tomáš Strnka (PSG Cyklosport Chropyně) 1:44:59.

Muži do 49 let:

Radoslav Šíbl (4Ever Cyklo Bulis) 1:56:35.

Muži do 59 let:

Rudy Janoš (Chvalčov) 2:03:50.

Muži nad 60 let:

Josef Ibahej (PSG Cyklosport Chropyně) 2:19:34.

Ženy do 34 let:

Julie Malošíková (Cykloteam MXM Hulín) 2:14:37.

Ženy nad 35 let:

Šárka Vašířová (Kolokroužek Zlín) 2:45:58.

Lubomír Hotař