Zlínský reprezentant FTVS UK Praha Andrej Višněvský doběhl čtvrtý (39:04). Závod se konal za výrazné podpory obce Slopné, Zlínského kraje a spousty místních sponzorů.

,,Běželo se za drobného deště na mírně rozbahněné trati," upozornil nejúspěšnější krosař ze zlínského regionu v letošní desítce ve Slopném Andrej Višněvský. Ten uznal, že Jiří Petr byl od začátku suverénní.

,,Velký souboj byl o druhé místo. Bitala si nejprve v prvním kopci vytvořil mírný náskok, Dvořák ho ale dostihl. O zisku stříbrné příčky tak kopřivnický krosař rozhodl někde mezi šestým a sedmým kilometrem," prozradil Višněvský, který se od svého největšího soupeře v bitvě o čtvrté místo Přemysla Žaludka odpoutal v prvním větším stoupání.

,,Pak už jsem na čtvrté pozici běžel až do cíle celou dobu sám. Přesto se mi podařilo překonat osobní rekord v tomto závodu o jednu minutu a pětatřicet sekund. A to jsem měl pocit, že jsem na začátku přepálil tempo a na konci prvního kopce jsem naopak zpomalil. Od sedmého kilomeru jsem ale šel nadoraz," potěšil povedený výkon na Valašsku Andreje Višněvského.

V podniku zařazeném do Českého poháru v běhu do vrchu se dařilo také dalším reprezentantům ze zlínského kraje. Zástupce domácího klubu BS Slopné Přemysl Žaludek skončil pátý (39:55), Josef Sedláček z AK Asics Kroměříž sedmý (40:11) a Milan Merva ze Zlína hájící barvy týmu Vita Sana osmý (40:55).

Ve Slopném měly svůj závod také ženy. Mezi nimi byla nejrychlejší Adéla Esentierová (Baláž Team Ostrava), jež brala první místo za čas 44:06. Stříbro získala Jana Žaludková (BS Slopné, 46:10), třetí místo si do Hvozdné odvezla Lucie Javorová (Vlachbajk Team, 46:30).

,,Od začátku jsem běžela přiliš volně. Při jednom ze seběhů v polovině trati mě dokonce předběhla i Javorová. V následné rovině jsem se však znovu dostala před Lucku a na druhém místě už jsem zůstala až do cíle," informovala nejlepší žena ze zlínského regionu v závodu Jana Žaludková, jež se ve Slopném s celou svou rodinou zastavila při cestě na dovolenou do Tater.

Lubomír Hotař