V bystřické hale tentokrát nastoupili domácí hráči, Přerov, Zlín a rakouský Hollabrunn. Roli favorita splnili extraligoví hráči Přerova, kteří turnaj vyhráli. Domácí tým obsadil třetí místo.

Bystřice p. H. – UHC Hollabrunn 29:30

„V utkání s rakouským týmem jsme měli mezery v obraně. Hráli jsme 1–5, a moc nám to nešlo. Soupeři jsme nechávali hodně prostoru," řekl bystřický kouč Bohumil Kolář.

Bystřice p. H. – Zlín 33:30

V utkání o třetí místo porazila Bystřice regionálního rivala ze Zlína o tři branky, když si domácí rozhodující osmibrankový náskok vytvořili v prvním poločase.

„Obranu jsme změnili na 0–6, a vypadalo to mnohem lépe. V útoku jsme odehráli standard. Chyběl mně jenom trošku rychlejší přechod do útoku. Celkově turnaj splnil naše představy," poznamenal Kolář.

Už před turnajem sehrála Bystřice dva přípravné zápasy. Doma prohráli s Přerovem 30:31 a juniorce Zubří podlehli 28:30.

„Všechny přípravné zápasy slouží k tomu, abychom si udělali obrázek o výkonnosti nových hráčů. Samozřejmě hledáme náhradu za Marka Vaculu, který odešel do Zlína. V zápasech se zaměřujeme především na obranu, kde nám bude Marek hodně chybět," zdůraznil trenér Bystřice Bohumil Kolář.

Bystřického kouče trápí malá účast hráčů na tréninku. Přesto je s jejich přístupem k zápasům spokojen.

„Především v utkání se Zlínem jsme se vyhecovali. Horší byl ten první zápas, kdy se mně to zdálo hodně ospalé. Především od Honzy Zbranka jsem očekával rychlý útok a minimálně šest gólů. Jsem přesvědčen, že forma mužstva se bude lepšit. Hodně mně překvapil Radek Doležel, který ještě nastupuje za dorost ve Zlíně," přiznal trenér Bystřice.

Velmi dobrý výkon podal také Matěj Salvet, který měl téměř stoprocentní střelbu a v každém utkání dal v průměru pět branek. Bystřici opustil už výše zmiňovaný Marek Vacula. Problém dělá Kolářovi také situace kolem brankáře Janků.

„Kdyby se v Zubří zranili brankáři, tak bude Tomáš přednostně nastupovat tam. To by nám situaci zkomplikovalo. Složité to bude i s Davidem Petrovčinem, který studuje v Brně a s námi bude trénovat jen v pátek," sdělil Bohumil Kolář.

Žádné výrazné posily do bystřického týmu v letní přestávce nepřišly.

„Chceme víc zapojit do hry Radka Doležela, který s námi v minulé sezoně už odehrál asi čtyři zápasy. Samozřejmě prostor dostanou také odchovanci," dodal trenér Bystřice.

Do zahájení sezony odehraje Bystřice ještě přípravné utkání s juniorkou Zubří a na generálku si pozve Dřevohostice. První mistrovské utkání 1. ligy čeká na bystřické házenkáře 22. září, kdy nastoupí na palubovce Karviné B.

Konečné pořadí: 1. Přerov, 2. Hollabrunn, 3. Bystřice p. H., 4. Zlín.