Závod bude probíhat na tratích s olympijskými distancemi složené z 1500 plavání, 40 kilometrů cyklistiky a 10 kilometrů běhu.

,,Plavat se bude v hulínském koupališti, cyklistika se pojede na okruhové trati mezi Hulínem, Záhlinicemi, Tlumačovem a Otrokovicemi. Závěrečný běh je rozdělený do 5 okruhů v hulínském parku poblíž koupaliště,“ podal základní informace jeden z domácích pořadatelů Rostislav Burda.

V podniku, který je posledním pátým letošním závodem Okresního poháru v triatlonu na Kroměřížsku Triseries 2022, je vypsáno 5 kategorií pro muže, 3 kategorie pro ženy, dále pak kategorie pro juniory a kategorie pro juniorky.

Pozvánka na Noční běh v Holešově 2022
Noční běh v Holešově odstartuje v zámecké zahradě

,,Bojovat se bude také o přeborníka a přebornici Hulína. Na Hané si zazávodí i smíšené štafety,“ upozornil Burda

Start závodu v areálu koupaliště v Hulíně je v 9 hodin. Prezentace probíhá mezi 7.30 a 8.30 hodinou. Startovné pro jednotlivce je 500 Kč, pro štafety 1000 Kč.

Po skončení závodu proběhne nejprve vyhlášení výsledků Olympijského Hulmena a poté vyhlášení celkových výsledků Triseries 2022

V loňském roce Olympijského Hulmena vyhrál Václav Klakurka (AD Team, 2:03:25). V závodu žen zvítězila Michaela Urbanová (TCV Jindřichův Hradec, 2:21:45).