V České republice je ojedinělý tím, že spojuje různé disciplíny vytrvalostního charakteru do společného celkového hodnocení.

Jednotlivé závody situované do členitého terénu CHKO Beskydy u česko-slovenské hranice ve Zlínském kraji svou účastí podpoří také známí profesionální sportovci.

Valachy Tour„Myšlenka vytvořit seriál závodů vnikla v reakci na rostoucí zájem o minitriatlon, který pořádáme již čtyři roky, z toho poslední dva pod názvem VALACHYMAN. Loňského ročníku se účastnily již čtyři stovky závodníků, což nás přivedlo na nápad nabídnout lidem více závodů i v jiných ročních obdobích a ve více disciplínách. Vedle minitriatlonu tak seriál tvoří ještě závod na kole, běžecký závod a duatlon, jímž seriál 28. dubna odstartujeme. V budoucnu možná přidáme ještě lyžařské disciplíny," uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Pořádajícímu Resortu Valachy, který provozuje tři hotely s relaxačními centry a Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích, se díky silným partnerům – Cetelem, Specialized, Nikon, Euronics, Nutrend, Sony, Zoot a TomTom - podařilo zajistit nejen atraktivní ceny pro nejlepší závodníky, ale i účast předních českých sportovců.

„Možnost změřit síly s profesionály je pro závodníky velmi lákavá. Loňský VALACHYMAN byl například atraktivní tím, že se ho účastnili běžec na lyžích Lukáš Bauer a triatlet Petr Vabroušek. Ti přislíbili účast i letos. Atraktivní hosty plánujeme také pro další závody," dodal Vladimír Sušil.

Úvodní závod VALACHY DUATLON svou účastí podpoří další úspěšný triatlet a olympionik, Jan Čelůstka.

V každém ze závodů mohou sportovci získat atraktivní ceny včetně finanční odměny (prize money). Vítězové jednotlivých závodů získají atraktivní ceny v podobě finančních odměn v celkové částce 85 tisíc korun a elektroniku, vítězové celé série získají horská kola značky Specialized v hodnotě 240 tisíc korun či wellness pobyty v Resortu Valachy.

Výsledky jednotlivých závodů se díky bodovému systému započítávají do celkového hodnocení bez ohledu na to, kolik závodů sportovci absolvují. Čím více akcí se ale zúčastní, tím větší mají šanci na umístění. Minimální limit účasti na závodech není stanoven.

Sportovci se mohou k závodům registrovat prostřednictvím webu www.valachytour.cz.

Seznam závodů:

28. 4. – VALACHY DUATLON (běh, kolo)

13. 7. – BIKE VALACHY (kolo)

9. 8. – VALACHY MAN (plavání, kolo, běh)

26. 10. – BĚHEJ VALACHY (běh)

Více na www.valachytour.cz.