SLAVIA KROMĚŘÍŽ – SOKOL ŠLAPANICE 78:72 (21:23, 21:14, 19:20, 17:15)

První ostrou zkoušku před startem nového ročníku II. basketbalové ligy mají za sebou hráči Slavie Kroměříž. Pohárový zápas se Šlapanicemi byl po celý zápas hodně vyrovnaný.

„Nám se podařilo ve třetí čtvrtině odskočit o deset bodů, ale hosté mají velice zkušený tým, který je pohromadě už několik let a podařilo se jim skore dorovnat. Nakonec jsme dokázali zmobilizovat síly a urvat vítězství i přesto, že nám chybělo několik hráčů základní sestavy. Hostující hráči mohou hrát v rámci českého poháru jen za své mateřské mužstvo," řekl kroměřížský trenér Ondřej Němec.

V červenci měli kroměřížští basketbalisté volno, ale už během srpna se začali připravovat na novou sezonu.

„Nacvičovali jsme některé nové věci v útoku. V prvním kole si to už chceme vyzkoušet i s hráči, kteří budou u nás na hostování. Družstvo doplní David Pospíšil ze Zlína a Ivo Pavličík z Brna," poznamenal Němec.

Kroměřížské družstvo už delší dobu tvoří především hráči, kteří studují vysoké školy v Brně, takže zkoordinovat tréninky není pro Ondřeje Němce jednoduché.

„Abychom se scházeli v kompletním počtu, je dost komplikované. Snažíme se proto dělat maximum, ale celou přípravu vždy zásadním způsobem ovlivňuje docházka na tréninky. Pokud se nám v průběhu sezony podaří udržet nějaký standard, který je potřebný na druhou ligu, tak můžeme pomýšlet na úspěšnou sezonu," zdůraznil trenér Slavie Kroměříž.

Pro lepší konečný výsledek se musí družstvo vyvarovat chyb, které dělalo loni. Především malý důraz v obraně.

„Jsou některé technické věci, které potřebujeme dopilovat. Mužstvo je spolu prakticky druhou sezonu a je potřeba se ohlédnout zpátky co nám dělalo problémy. Do hry musíme dostat víc klidu a rozvahy, protože naše družstvo je hodně mladé a zkušenosti sbírá zápas od zápasu. Za úspěch bych považoval, když budeme hrát basket, který bude bavit nás i diváky," dodal Ondřej Němec.

Body Kroměříže: D. Ničajevský 22, Skopal 12, Kadlec 11, Vavruša 10, M. Ničajevský 8, Ambrož 7, Král 6, Domanský 2. Trenér: Ondřej Němec.