Stříbrný Fryštačan Radoslav Šíbl (Ekodrill Zlín) byl v cíli o třináct sekund pomalejší, třetí místo obsadil v čase 37:11 Ondřej Velička z Bystřice pod Hostýnem (www ultramaratonec.cz). Jiří Novotný z Kladníků skonči čtvrtý (37:34) a Josef Barot (TJ Slavkov pod Hostýnem, 38:12) pátý.

,,Bylo to pro mě příjemné zpestření biatlonové přípravy,“ nezastíral Michal Krčmář.

Ten na trati s Radoslavem Šíblem dlouho bojoval o první příčku. ,,Šíblovi musím poděkovat, že držel výborné tempo. Do druhého kopce jsem mu sice trochu pomohl, člen zlínského Ekodrillu byl ale až do konce hodně nepříjemným soupeřem. Na první místo jsem totiž definitivně zaútočil až 300 metrů před cílem,“ prozradil Krčmář.

Pro něho to byl v Holešově poslední letošní běžecký závod. ,,Nyní už se až do března soustředím pouze na biatlonovou sezonu,“ uvedl ještě sedmadvacetiletý rodák z Vrchlabí..

Spokojený byl také obhájce loňského prvenství v holešovském nočním běhu Radoslav Šíbl.

,,Věděl jsem, že Krčmář je v závěrečném finiši silnější. Proto jsem se chtěl od něho v průběhu závodu odpoutat. Zpočátku jsme se na čele třikrát vystřídali. Po dvou kilometrech jsem se snažil nastoupit. Ovšem tento záměr mi nevyšel. V průběhu desátého kilometru už bylo jasné, že Michal vyhraje,“ uznal kvality největšího soupeře rodák z Holešova, žijící ve Fryštáku hájící barvy Ekodrillu Zlín Šibl.

 ,,Na trailové závody a noční běhy nejsem zvyklý. Podnik v Holešově ale pořádal můj kamarád, proto jsem se ho rád zúčastnil. V prvním kopci jsem měl ještě studené nohy, od pátého kilometru už jsem se ale rozběhl,“ pronesl v cíli jeden z nejlepších českých ultramaratonců Ondřej Velička.  

Závod žen vyhrála časem 41:09 Martina Novotná z Brusného (ONěmec Team), před slavičínskou Helenou Chromekovou (46:25). Bronzová doběhla domácí Jarmila Gabrhelíková (46:55).

,,Od startu jsem se snažila držet ostré tempo. Po dvou kilometrech jsem sice trochu zpomalila, ovšem na trati jsem se cítila dobře. Náročná byla hlavně poslední rovinka u holešovského zámku. První příčku z loňského roku jsem však bez problémů obhájila,“ konstatovala 29letá Martina Novotná, pro kterou to byl poslední ostrý test před sobotním Chřibským maratonem.

Závod v Holešově byl zároveň závěrečným podnikem z šestidílného seriálu večerních běhů Night Trail Run 2018. V osmi kategoriích se ho zúčastnilo 201 běžců a běžkyň. Na trati mezi holešovským Zámeckým parkem, holešovskými rybníky, Želkovem, Dobroticemi, s cílem opět u koupaliště v Zámeckém parku v Holešově si zazávodilo také 13 tandemů Mix.