Druhé místo na Hané obsadil časem 57:27 člen týmu MS Cyklogat Racing Zlín Přemysl Žaludek, bronzovou příčku vybojoval Jan Kotas (Bike Triatlon Morkovice, 58:58). V závodu, jehož se ve všech kategoriích zůčastnilo 257 triatletů, se v absolutním pořadí mezi muži zviditelnili také další zástupci pořádajícího Bike Triatlonu Morkovice, když Tomáš Horák bral za čas 59:19 páté místo a Miroslav Urbánek (59:28) skončil šestý.

,,Klíma byl od začátku suverénní. Já jsem se po plavání pohyboval v následné šestičlenné skupině. Po dvou kilometrech jízdy na kole jsem se dostal společně s Petrlou do úniku, ale člen zlínského Amenity Extrem sportu nestíhal tempo a ve stoupání kolem devátého kilometru jsem se od něho odpoutal. Při běhu už se mi dařilo kontrolovat stříbrnou pozici," informoval nejúspěšnější regionální triatlet v letošním Morkovském chlapovi Přemysl Žaludek.

Závod žen ovládla jeho manželka Jana Žaludková, hájící barvy týmu Seco Tools (1:02:57), před Lucií Javorovou z Hvozdné (Valachbajk CykloMira, 1:04:24), třetí pozicí se pyšní Věra Pajkošová z Bruntálu (1:11:02).

„Ve výborně organizovaném závodě byl jeho vývoj mezi ženami dramatický. Po plavání jsem si vypracovala menší náskok, který jsem měla v plánu co nejdéle udržet. Na kole jsem ovšem musela hodně makat, protože Lucka Javorová je skvělá cyklistka. Můj plán sejít se sní až v depu na běh mi však vyšel. A protože se mi běželo velmi dobře, tak jsem si na moji největší soupeřku už v první polovině trati vypracovala rozhodující náskok. Dokonce jsem poslední dva kilometry mohla dovolit zvolnit tempo," libovala si v cíli triatletka z Lukova Jana Žaludková. (hot)