Už patnáctý ročník olympijského triatlonu s názvem Morkoman se tuto sobotu konal na koupališti v Morkovicích. „O titul se popralo devětačtyřicet závodníků, dva z nich závod nedokončili," řekl jeden z pořadatelů Pavel Zápařka.

Vzhledem k okolnostem byli pořadatelé s účastí spokojeni. „Bývá kolem šedesáti závodníků. Postupně se však pořádá čím dál tím více akcí podobného typu, a tak prostě závodníci nemohou být všude."

V Morkovicích se závodilo v klasickém olympijském triatlonu. „Letos nebyly žadné změny na trati. Celkovým vítězem se stal nakonec Milan Merva ze Zlína, který zvládl patnácet metrů plavání, čtyřicet kilometrů na kole a desetikilometrový běh v čase dvě hodiny devět minut dvaačtyřicet vteřin," přiblížil pořadatel.

I když počasí nebylo úplně ideální, závodníci se s tím poprali se ctí.

„Byla zima, především v bazénu to bylo dobře vidět. I tak je však výkon vítěze skvělý. Zaostal totiž pouze dvě minuty jednatřicet vteřin za traťovým rekordem," vyzdvihl Pavel Zápařka.

Závodníci na svůj srdcový závod nedali dopustit. „Jsem místní, tak se účastním pravidelně. Nechyběl jsem skoro na žádném ročníku," pochlubil se závodník Bike triatlonu Morkovice Tomáš Horák.

Závodilo se docela dobře, ale v bazénu bez neoprenu byla podle něj opravdu zima. „Jinak na kolo a běh bylo chladnější počasí ideální," dodal Horák.

Se svým výkonem však úplně spokojený nebyl. „Hodně mi to pokazilo plavání a pak už se to se mnou vleklo. Čas tak nemám nic moc," dodal smutně Tomáš Horák.

VENDULA PUDELKOVÁ