Děti plují na dětských plachetnicích Optimist, což je jednoposádková loď o hmotnosti 35 kg, délky 2,35m a velikosti plachty 2,5 m2.

V létě se oba jachtaři zúčastnili jachtařského soustředění v Lanškrouně, které bylo zaměřeno na výcvik nejmladších jachtařů. Toto soustředění bylo součástí projektu česko – švýcarské spolupráce

„S Optimismem do Evropy", jehož partnerem je také oddíl jachtingu TJ Vodní Motorismus Hradisko. Soustředění se zúčastnili čtyři zkušení švýcarští trenéři z YC Arbon u Bodamského jezera. Také při srpnové návštěvě Kroměříže předávali švýcarští trenéři své zkušenosti z oblasti trenérsko-metodického vzdělávání mládeže v jachtingu svým kroměřížským kolegům.

Jachting je sport pro lidi, kteří mají rádi dobrodružství a přírodu ve všech podobách. Děti nadměrně jednostranně nezatěžuje, nebrání jim v přirozeném vývoji, ale naopak rozvíjí mrštnost, rychlost, schopnost reakce, ovládání emocí, smyslu pro fair-play. Proto neváhejte a máte-li chuť poznat tento sport blíže, přijďte s vašimi dětmi do loděnice na Bagráku. (th)