,,V domácím prostředí jsem chtěl samozřejmě uspět. Český triatlonový mládežnický reprezentant David Pluhař byl ovšem velmi silným soupeřem. Hlavně ve vodě se mu dařilo, kde získal rozhodující náskok. Já se na plavání nespecializuji a to se v letošním Morkomanovi projevilo. Na kole už jsem podal standardní výkon. Nejvíc pokojený jsem však se závěrečným během,“ uvedl v cíli stříbrný ve výsledkové listině Pavel Žák.  

Z triatlonistů ze Zlínského kraje skončil ještě Zdeněk Vondruška z Cyklosportu Chropyně (2:25:29) dvanáctý, Martin Duřpek (Alarm Instal Team Vsetín, 2:26:16) třináctý, Marek Krejčíř (Bike Triatlon Morkovice, 2:26:43) čtrnáctý a Tomáš Behúň (Titan Trilife Zlín, 2:27:10) patnáctý.

V letošním Morkomanovi se dařilo také regionálním ženám. První příčku mezi nimi vybojovala Martina Novotná (TÜV SÜD Rusava Bike Team), jež se blýskla skvělým výsledným časem 2:32:05. Druhé místo získala Silvie Pavlíčková z Aspotu Hulín. Ta se prezentovala časem 2:35:15. Bronzovou pozici vybojovala Lenka Hrabovská z AK Drnovice (2:47:18).

,,V Morkomanovi, který je distančním závodem jsem se od začátku nešetřila. Do všech disciplín jsem šla naplno a tato taktika mi vyšla,“ pochvalovala si Martina Novotná, jež závod absolvovala bez krize.

 ,,Dařilo se mi i v závěrečném běhu. A to mě ve druhém depu píchla včela,“ radovala se z obhajoby loňského prvenství v závodu v olympijském triatlonu v Morkovicích Novotná. 

hokejista Šimon Jenáček
Nadějný vsetínský hokejista Šimon Jenáček přestoupil do Třince