Na stříbrné příčce skončil Patrik Bartoň ze zlínského Amenity Extrem Sport Teamu (1:26:06), třetí místo obsadil Ondřej Minařík (V.I.K. Mouldpro Zlín Team Trek, 1:27:41). Ivo Vrba z Rocktechniku Triatlon dojel v čase 1:27:49 čtvrtý a Richard Kadlčák z Amenity Extrem Sport Teamu bral za čas 1:29:05 pátou pozici.

,,Letos se na startu objevilo spousta kvalitních soupeřů. Proto bych před závodem byl spokojený s jakýmkoliv medailovým umístěním na bedně v kategorii. Zlatá příčka v absolutním pořadí mě tak velmi mile potěšila," pochvaloval si v cíli vítěz malé Rusavské padesátky 28letý Martin Hečko.

Ten se zpočátku pohyboval ve vedoucí čtyřčlenné skupině. ,,Ta se postupně roztrhala a kolem dvacátého kilometru už jsme vpředu zbyli pouze s Patrikem Bartoňem. Tomu jsem definitivně ujel ve stoupání do posledního kopce těsně před cílem," prozradil Hečko, jehož ovšem na trati postihla jedna nepříjemnost.

,,Na Trojáku mě štípla vosa, ale tato patálie mě moc nezbrzdila," tvrdí zlínský biker v kašavských službách, který už v sobotu přeladí na atletickou notu a představí se v Jesenickém maratonu. ,,Ten má celkové převýšení 1780 metrů," nebojí se zdolat další sportovní překážku Hečko, přestože to bude jeho první maraton v kariéře.

V zajímavém měření sil žen zvítězila věkem ještě juniorka 17letá Denisa Knapková (Superior Riders), které v cíli naměřili čas 1:50:03. Druhou pozici obsadila Klára Strnadelová (VRV Team, 1:52:15), bronz si z Rusavy odvezla 45letá veteránka formace Cyklo Žopy Soňa Sovadinová (1:56:26). ⋌(hot)