Rovinatý závod byl dlouhý 8,5 kilometru a běžel se podél řeky Svitavy.

,,Do Doubravice jsem odjel s přítelkyní, která pochází z okresu Blansko,“ vysvětloval svoji účast v závodu Tomáš Navrátil.

Toho také lákalo poměřit síly s kamarády Janem Kohutem a Tomášem Steinerem.

,,S nimi jsme se hned od startu probojovali do čela. Tomáš Steiner teprve začíná závodit, proto si v průběhu třetího kilometru vystoupil z tempa. Vpředu jste tak zůstali už pouze s Kohutem. Na něm se však projevila skutečnost, že týden před závodem v Doubravici běžel maraton v Praze. V něm v rámci mistrovství republiky získal bronzovou medaili a v hlavním městě tedy běžel na 100%. Já jsem v tomto maratonu pomáhal s tempem Moiře Stewartové ke splnění olympijského limitu a pražský maraton jsem neběžel na své hraně. V týdnu před Svitava krosem jsem proto zregeneroval lépe než Honza.“ upozornil vytrvalec z Kroměříže, který se na první příčku definitivně probojoval v průběhu sedmého kilometru.

,,Potěšila mě také přítelkyně Hanka, jež skončila ve své kategorii na druhém místě a výrazně si v Doubravici zlepšila loňský čas.“ užíval si pobyt v malé obci na Blanensku Tomáš Navrátil.