Přemotivovaná spojka německého bundesligového celku HSG Blomberg-Lippe byla v úvodním zápase evropského šampionátu proti Rumunsku vyloučená už ve 21. minutě. Důvodem bylo předčasné vyběhnutí na palubovku v době, kdy si odpykávala druhé vyloučení. Následoval třetí dvouminutový trest a rychlý odchod na tribunu. „Nezlobte se, ale nic k tomu říkat nebudu,“ omlouvala se smutná hráčka.

Slávistickou odchovankyni červená karta pořádně bolela. Spoluhráčky ale talentované spojce po prohraném duelu s Rumunskem nic nevyčítaly. I když šlo o jeden z klíčových momentů sobotního neúplně povedeného zápasu. „Je to naše velká chyba., která určitě přispěla k nepříznivému výsledku,“ říká křídelnice Jana Knedlíková.

Chyba byla nejspíše v komunikaci na střídačce. Český tým totiž zaspal, když se po vypršení trestu debutantky Mikuláškové chvíli bránil pouze ve čtyřech. Místo, aby se do hry vrátila vyloučená hráčka Mostu nebo někdo jiný, nepochopitelně naskočila na palubovku ze střídačky právě Kordovská. „Dostala pokyn, ale nechci to rozmazávat,“ uvedla další křídelnice Veronika Malá.

Následky požáru auta v Otrokovicích
V Otrokovicích hořelo v pátek za jízdy auto

Trenéra Bašného i jeho asistentů se ale zastala kapitánka Luzumová, která v inkriminovaný moment seděla na střídačce. „Viděla jsem to moc dobře. Holky říkaly, že tam může jít jedna vyloučená. Všechny jsme se na sebe koukly a Kamča tam v tu chvíli vběhla,“ popisuje hvězda německého Thüringeru. „Asi si myslela, že už ty dvě minuty uběhly,“ přidala klíčová česká hráčka.

Nešťastnou Kordovskou se ale snažila podpořit. „Mrzí mě to hlavně kvůli ní, že dostala červenou kartu takto brzy. Ona je totiž v obraně pro nás hrozně důležitá,“ připomíná Luzumová. „Rázem jsme nemohli dělat rotaci hráček a měli jsme málo možnosti, jak naši hru organizovat,“ přidává trenér Jan Bašný. „Ale jako hlavní důvod prohry to nevidím. Prohráli jsme proto, že jsme nezvládli začátek. Po takovém špatném úvodu se dá těžko utkání zvrátit," dodal vzápětí.

Český tým doplatil proti Rumunsko na nedisciplinovanost. Celkově nasbíral sedm dvouminutových trestů. V oslabení hrál skoro čtvrt hodiny. „To je hodně,“ ví Bašný.