Lepší byly v její kategorii jen Nikol Staňková (YC Lipno nad Vltavou) a Veronika Živná (Yachtclub Štětí). Třetí místo v kategorii starších žaček je po téměř dvaceti letech první velký úspěch pro Tělovýchovnou Jednotu Vodní Motorismus Hradisko, Jachtařský oddíl v Kroměříži.

„Rozšířila se u nás členská základna. Třeba právě Lucie Kučerová je z Plumlova, ale tam jim vypustili vodu, proto přešla do našeho oddílu. Podobné je to i s členy, kteří dřív působili v Otrokovicích. Závodů se teď může účastnit deset našich jachtařů," sdělil předseda kroměřížského klubu Miroslav Holotík.

V kategorii žáků se dařilo i Benjamínovi Přikrylovi, který obsadil 20. místo a Petrovi Hálovi, který obsadil 22. místo. Mistrovství ČR se také zúčastnili Petr Sovadina (36. místo) a jako jeden z nejmladších účastníků sedmiletý Honza Hála (65. místo).

Letošní mistrovství všem udělalo radost zejména vysokou účastí 69 závodníků (nejvíce od roku 2006), z nichž většina byla součástí klubových týmů vedených trenéry. Kromě tradičních týmů ČYKu Praha, TJ Jachtklubu Brno a CERE Praha byly i posílené kluby TJ VM Hradisko a TJ Lokomotiva Plzeň.