V sobotní partii Holešov selhal a prohrál s Krnovem 6:12. Utkání se přitom zpočátku pro domácí vyvíjelo příznivě. Už po šestadvaceti sekundách poslal Hanáky do vedení po akci Tkadlčíka Mikšík. Sebevědomý Krnov ale brzy Jaromírem Filipem skóre srovnal a na konci první třetiny hostující mužstvo vedlo 3:1. Ve druhé části se hra domácích rozpadla.

Ve dvaadvacáté minutě sice Radek Nedbal upravil stav na 2:3 a po následných dvaadvaceti sekundách Mikšík dokonce vyrovnal na 3:3, ve 37. minutě však vedli severomoravané 9:3. V závěrečném dějství tempo opadlo. Na obou stranách se prosazovali hlavně útočníci. Holešovský tým se snažil zmírnit svoji porážku, ovšem hosté jim to nedovolili.

,,Zápas jsme začali na tři útočné formace. To však bylo příčinou, že jsme se nemohli dostat do tempa. Přesto jsme se proti silnému soupeři dlouho drželi. Zlom ve střetnutí nastal mezi dvaadvacátou a sedmatřicátou minutou, kdy jsme inkasovali šest branek. V této pasáži utkání jsme se naivně tlačili do útoku a Krnov naši defenzívu překonával rychlými kombinacemi.

V třetí třetině jsme naštěstí ještě větší debakl odvrátili. Zredukovali jsme sestavu na dvě lajny, ovšem hosté také polevili v nasazení. Na naší porážce se rovněž projevila absence trenéra Šímy," hodnotil nepovedený souboj domácí univerzál Jan Vysloužil.

V neděli podal Holešov úplně jiný výkon a už s koučem Petrem Šímou na lavičce porazil Šumperk 11:5. Jako vyměnění Hanáci ve čtvrté minutě vedli po trefách Nepraše a Tkadlece 2:0. Severomoravané ovšem utkání nezabalili a ve 32. minutě vyrovnali na 4:4.

Zbytek střetnutí už znovu ovládl holešovský tým. Ten hýřil pohybem a nechyběla mu ani chuť získat skalp silného soupeře. Do konce střetnutí domácí ještě sedmkrát skórovali a se sezonou se tak rozloučili cenným vítězstvím.

,,Rozdíl byl v brankářích. Zatímco Ondřej Mikeška nás často výrazně podržel, hostující Byvan byl zejméne v úvodu zápasu dost nejistý," našel hlavní příčinu úspěchu Holešova Vysloužil.

Výsledky 21. a 22. kola

HOLEŠOV – KRNOV 6:12 (1:3, 2:6, 3:3)
Branky Holešova: Mikšík 4, Radek Nedbal, Müller.

HOLEŠOV – ŠUMPERK 11:5 (4:2, 3:2, 4:1)
Branky Holešova: Müller 5, Tkadlec 2, Nepraš, Trněný, Šiška, Mikšík.
Sestava: Ondřej Mikeška – Trněný, Fridrich, Karas, Jiří Nedbal, Vysloužil, Šiška, Tkadlčík, Vysloužil, Mrnuštík, Radek Nedbal, Nepraš, Mikšík, Tkadlec, Müller.

Lubomír Hotař