Co zatím hráčky Bezměrova letos dělaly?

V zimě se připravovaly v tělocvičně. Od poloviny března až do poloviny května měly individuální přípravu. V těchto dnech už normálně trénují.

Jak se vypořádaly s největšími vládními omezeními v období kolem koronaviru?

Největší omezení, kdy se zavřela všechna sportoviště, nás zastihla těsně před plánovaným herním soustředěním v Tasovicích. Celé družstvo se Znojemsko těšilo. Proto děvčata mrzelo, že jsme museli pobyt na jižní Moravě zrušit.

Jaký je Váš názor na koronavirus?

S tímto nebezpečným virem se jako radiologický asistent na magnetické rezonanci v nemocnici v Kroměříži setkávám každý den v práci. Nemocnice musela i přes nedostatek ochranných pomůcek plnit pandemický plán. Momentálně se situace trochu uklidňuje. Obávám se ale, že koronavirus jenom tak brzy nezmizí a my se s ním budeme muset naučit žít.

S jakým záměrem šel Bezměrov do sezony 2019 – 2020?

Byla to pro nás premiérová sezona v Moravskoslezské divizi žen. Teprve přesně před rokem jsme se sešli k prvnímu tréninku. Loni v létě jsme tvořili tým a do divize jsme šli jako úplný nováček soutěže. Naším cílem bylo konsolidovat kádr a v divizi vyhrát alespoň jeden zápas. Zároveň jsme tvořili i družstvo dorostenek, které hrálo 3. ligu. Takže jsme měli kam sáhnout v případě velkých absencí v bezměrovském áčku. Prioritou v obou týmech ale bylo dát šanci zahrát si fotbal děvčatům z okolí Bezměrova. A aby většina z nich pokračovala ve fotbalové kariéře i po skončení v žákovských kategoriích.

Jak jste s vystoupením svého kolektivu v Moravskoslezské divizi žen spokojený?

Družstvo se pozvolna rozehrávalo. Mrzí mě hlavně prohra v Březnici 2:3. V tomto duelu jsme ztratili dvoubrankový náskok. Ovšem závěr podzimu nám vyšel skvěle. Po výhře nad Moskovicemi a remíze v Držovicích jsme se odpoutali z posledního místa tabulky.

Jak se Vám zamlouvaly výkony dorostenek Bezměrova?

Také náš mladý výběr má za sebou povedenou nedohranou sezonu. Dorostenky kromě nezvládnutého domácího utkání se Zlínem byly v ostatních duelech všem týmům vyrovnanými soupeřkami. Radují se i z jedné výhry v Kotvrdovicích. V tabulce ze šesti družstev obsadily čtvrtou příčku.

Co áčku Bezměrova zajistilo solidní výsledky?

Hlavně se nám podařilo složit kolektiv, který táhl za jeden provaz.

Které zápasy se Bezměrovu nejvíc povedly.?

Tím nejpovedenějším bylo vítězství nad Mostkovicemi 2:0. Cenná byla i výhra v Uherském Brodě 2:1. Musím se však zmínit i o duelu v Českém poháru proti Brušperku. V srpnu jsme sice s účastníkem Moravskoslezské ligy žen prohráli, ovšem zápas tenkrát sledovalo 150 diváků a ti viděli, jak ženský tým Bezměrova vzdoroval velkému favoritovi.

Na která utkání nerad vzpomínáte?

 Nejhůř mi bylo po střetnutí na půdě Holešovských holek. Tenkrát nám chyběly 4 hráčky základní sestavy a z debaklu s nejsilnějším celkem divize se naše družstvo dlouho psychicky dostávalo. Nevydařil se nám ani hned první zápas v Mutěnicích. Ten se hrál v hustém dešti a i v něm jsme utrpěli vysokou porážku. A mrzí mě již zmiňovaný nešťastná prohra v Březnici. 

Co se Vašemu celku nedařilo?

Díky malým zkušenostem se nám nevydařil začátek sezony. Na každý vstřelený gól jsme se hodně nadřeli a také jsme inkasovali spoustu laciných branek.

Na čem budete do zahájení podzimních soubojů nejvíc pracovat?

Je toho hodně. V defenzívě a obranné hře to bude součinnost obránkyň s brankářkou V útočné fázi na efektivitě v zakončení.

Kdo patřil k největším bezměrovským tahounkám?

Největší osobností týmu je určitě naše nejlepší střelkyně Eva Kristýnová. V záloze podávala velmi dobré výkony Lucie Hájková. V obraně mě příjemné překvapily mladé věkem ještě dorostenky Aneta Strašáková a Viola Houšková. Obě jsou velkými fotbalovými talenty.

Jaký máte v Bezměrově do konce srpna program?

V květnu jsme trénovali jedenkrát týdně. V červnu jsou naplánované každý týden dva takticko-technické tréninky. V červenci budou mít hráčky volno a v srpnu budeme v přípravě pokračovat. V každém případě na novou sezonu chceme být pořádně připravení.

Chystají se nějaké změny v sestavě?

Už v zimě naši soupisku rozšířilo několik šikovných dorostenek. Navíc jednáme o posilnění sestavy s hráčkami s reprezentačními zkušenostmi. Pokud jednání povedou ke zdárnému konci, tak budeme mít velmi dobře poskládaný tým. Ještě ale potřebujeme posílit post brankářky.

V Bezměrově proto mají fotbalistky dveře otevřené?

Stále sháníme děvčata do dorosteneckého družstva. Proto všechny zájemkyně zvu na středeční tréninky.

S jakým cílem půjdete do sezony 2020 – 2021?

Po loňské premiérové sezoně v divizi bychom se v novém ročníku v této soutěži chtěli posunout do vyšších pater tabulky. Už víme, co můžeme od soupeřek čekat. Proto chceme naším herním pojetím všechny týmy zaskočit.