Holešov nejprve podlehl Frýdku-Místku 4:7. Domácí v přímém souboji o odsun z posledního místa tabulky dokázali v šestnácté minutě Vysloužilem vyrovnat na 1:1. Hanáci však nezvládli prostřední třetinu.

V sedmadvacáté minutě totiž prohrávali 1:4 a devět sekund před koncem této pasáže střetnutí 2:5. Šest minut před závěrem zápasu Tkadlec upravil stav na 4:6, na začátku 58. minuty ovšem Gřundel sedmou brankou v Janalíkové síti definitivně pojistil Severomoravanům výhru.

,,Poprvé jsme v letošní sezoně sehráli vyrovnané utkání. Dokonce jsme v něm byli lepším kolektivem. Ovšem položily nás krátkodobé herní výpaky, které zkušený soupeř trestal. Zatímco Frýdek-Místek byl v koncovce produktivní, nám se šance proměňovat nedařilo," konstatoval zklamaný autor první domácí branky Jan Vysloužil.

V následném souboji holešovský celek pokořil Orlovou 8:3. Přitom ani tento zápas se pro Hanáky dlouho nevyvíjel příznivě. Prohrávali 0:1 a ve čtyřiadvacáté minutě 1:2. Potom už se duel začal obracet na stranu domácích, když se postupně Tkadlčík, Kejík, Trněný a Jiří Nedbal postarali o změnu skóre na 5:2. Orlová ještě Hublem korigovala stav na 5:3, ve zbytku střetnutí už si ale Holešov jeho vývoj pohlídal.

,,Proti nejslabšímu soupeři, se jakým jsme doposud v letošním ročníku divize hráli, jsme nastoupili se změnami v sestavě. Do ní se po třech letech vrátil forvard Nuhlíček. Po vyčkávací první třetině jsme byli od druhé části běhavějším týmem. Družstvu konečně nechyběl zápal pro hru a o našem úspěchu rozhodla také disciplína," potěšilo v důležité partii kolektivní pojetí trenéra Holešova Petra Šímu.

Výsledky 5. a 6. kola

HOLEŠOV – FRÝDEK-MÍSTEK 4:7 (1:2, 1:3, 2:2)
Branky Holešova: Vysloužil, Daniel Mikeška, Tkadlčík, Tkadlec.

HOLEŠOV – ORLOVÁ 8:3 (1:1, 3:1, 4:1)
Branky Holešova: Trněný 4, Tkadlčík, Kejík, Jiří Nedbal, Grygera.
Sestava: Janalík, Ondřej Mikeška – Fridrich, Jiří Nedbal, Vysloužil, Tkadlec, Šiška, Tkadlčík, Grygera, Kejík, Müller, Trněný, Daniel Mikeška, Nuhlíček.

Lubomír Hotař